Böcker av irländska författare

Så var det boklista igen. Ämnet från Johannas deckarhörna är denna vecka Irland, så jag har grävt i mitt minne efter irländska författare som jag har läst. Och här kommer listan:
  • Broken Harbour av Tana French. Hon är en deckarförfattare som jag har läst en del av under de senaste åren. Jag tycker att den första jag läste av henne, In the Woods, är den bästa men Broken Harbour passar så bra här. Bakgrunden i berättelsen är tiden när den irländska bostadsbubblan hade spruckit. En mycket bra deckare.
  • Dubliners av James Joyce. En samling noveller publicerade 1914. Jag har läst ett par av de första på engelska, men gav upp. Nu när jag är pensionär har jag tänkt att jag ska läsa boken. Den finns ju på svenska också men min man satt och läste den svenska översättningen och jämförde med den engelska texten och tyckte att  det var lite konstigt översatt på sina ställen så jag tar nog sats och försöker läsa den på engelska igen.
  • I väntan på Godot av Samuel Becket. Jag vet, det är en teaterpjäs, men jag har faktiskt läst den.
  • Den gröna vägen av Anne Enright. De vuxna barnen kommer hem till huset de har vuxit upp i och firar jul med sin mor. En fin bok om famlijerelationer.
  • Mina Minnens hus av Edna O'brien. Alltså jag trodde att jag hade läst den men nu är jag osäker. I vilket fall kommer jag att läsa Edan O'Brien framöver och detta blir en av dem.
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Monika:

Den gröna vägen är jag nyfiken på, har varit nära att köpa den flera gånger, men jag ska ju dra ner på inköpen :)

Svar: Jag läste den i pocketformat och jag hittade den på bibliotekets bokbytardisk. Lade tillbaka den när jag hade läst den.
Mösstanten

Villa Frejas bokblogg :

Tack för tipset. Jag har inte läst någon av dessa.

violen:

Va, även Becket? Varför har jag så dålig koll på irländska författare?
Enrights står i hyllan och Edna O´brien låter bekant....måste kollas upp.

Svar: Min koll är inte den bästa. Det finns en uppsjö av irländska författare som jag inte vet om har jag börjat förstå.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Trevlig lista, Joyces noveller är fina, Beckett gör fin absurd teater, skrivit annat också, han har en fin harpa-bro i Dublin. Edna O'Brien är en av mina favoriter, borde ha nämnt henne.

Boklysten:

Har inte läst någon av böckerna på din lista. Tack för tips!

Annette:

I väntan på Godot läste vi delar ur på gymnasiet. Anne Enright upptäckte jag genom hennes bok Den gröna vägen, som jag tyckte var fantastisk. Jag måste försöka hinna läsa mer av henne, särskilt Sammankomsten, som jag tror är minst lika bra som Den gröna vägen. Tana French har jag inte läst något av än, men har en av hennes böcker i bokhyllan och i min lista den här veckan.

A ROOM OF MY OWN:

Anne Enright är verkligen jättebra. Edna O´Brien har jag läst en hel del av. Beckett har jag sett men inte läst

Marie:

Jag har nog inte läst någon på din lista.

Svar: Jag har inte läst dina heller. :-)
Mösstanten

Lena:

Har inte läst någon av dessa. Tana French har jag varit sugen på ett tag nu.

Svar: Tana French skriver bra. Och spännande.
Mösstanten

Vargnatts bokhylla:

Broken Harbour vill jag läsa!

Bokdamen:

Inte läst någon av böckerna på din lista. Tack för tipsen!

Klimakteriehäxan:

Är full av beundran för den som tar sig igenom Dubliners ... Edna O´Brien är en favorit hos mig. Ian McEwan har jag läst men inte den du nämner.

Svar: Vi får se om jag lyckas med Dubliners. Ian McEvan skriver bra. Jag kommer att läsa mer av honom.
Mösstanten

Sara Pepparkaka:

Anne Enright här också.. hon hamnar nog på nyfiken på-listan.

Kommentera inlägget här: