Fågelkvitter

Det är så mycket vår i den här boken som jag berättade om förra lördagen, Den hemliga trädgården av Frances Hodgson Burnett. Jag hade beställt den på biblioteket för den fanns inne inne. Helst hade jag velat läsa den på engelska men en svensk översättning kom först så det var den jag läste. Senare kom den här boken och jag lånade hem den också. Den är illustrerad av Robert Ingpen så nu roar jag mig med att bläddra i den och titta på de fina bilderna. Det här är rödhaken som har så stor betydelse i boken.
Nu har jag i alla fall läst den till slut. Jag var lite oroad förra lördagen eftersom jag trodde att lilla Mary skulle råka illa ut på grund av att hon hade listat sig in i den hemliga trädgården. Men allting slutade så lyckligt för alla, vilket jag nog misstänkte i alla fall. Den hemliga trädgården är en fin klassiker och passar så bra att läsa på våren. Det är då allting börjar när växterna tittar upp ur jorden.
Boken med engelsk text heter The Secret Garden, Sterling Children's Books, 2010.
Ja man hör fåglarna kvittra överallt när man kommer ut. Och den ena blomman efter den andra tittar upp i rabatter och gräsmattor. Det är så härligt. Igår var första dagen när jag kunde dricka morgonte på balkongen. Så skönt!
Trevlig helg önskar jag er alla.
  
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Hanneles bokparadis:

jag är dålig på fåglar, men lyssnar gärna. Boken finns filmad,
jag gillar min illustrerade bok med topiary:
http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2015/11/the-secret-garden.html

Svar: Tack för länken men lyckades inte ta mig till sidan. Får försöka när jag sitter vid datorn.
Mösstanten

Fia:

Det är en underbar bok! Och du har ju alldeles rätt - visst är det en bok som passar på våren när fåglarna kvittrar och växtligheten sätter fart.
Har du tänkt på hur otroligt sällskapliga rödhakar är? Vi har väldigt många fåglar i vår trädgård vid vår stuga i Värmland,( mest tack vare förra ägaren som hade satt upp massor av fågelholkar och som såg till att mata fåglarna ordentligt hela vintern, vilket har gjort att många fåglar ser det som rena paradiset ), och det är alltid rödhakarna som kommer nära och nästan kommer fram och hälsar.

Svar: Jag vet inte så mycket om fåglar. Hemma har vi duvor och fiskmåsar och kajor och koltrastar och björktrastar. De små ser man inte så mycket om man inte matar dem. Kan få syn på någon talgoxe eller blåmes i ett träd någon gång. Det måste vara fint vid er stuga med alla småfåglar.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: