Månadens parfym april 2018

Nu får jag erkänna att jag inte bara är bok- och tvålnörd. Jag är också parfymnörd. Det innebär att jag har många olika flaskor och precis som konceptet The Ten Item Wardrobe passar mig bra, så jag inte behöver välja bland så många plagg när jag ska klä mig - jag har skrivit om det här - så har jag sedan en tid tilbaka börjat använda en och samma parfym i en månad. På så sätt slipper jag att stå en kvart minst och vela vid min parfymbyrå varje morgon.
Det här är alltså min månadsparfym för april i år. Edmond Roudnitska skapade den till sin fru på 1960-talet och tills parfymhuset Frederic Malle grundades var det hans frus personliga parfym och kunde inte köpas av andra. Men år 2000 lanserades den för allmänheten av Frederic Malle.
Le parfum de Therese har doft av apelsin och melon i toppen, ros och plommon i mellanregistret och cederträ, vetiver och läder i basen. För mig är det en parfym som doftar vår och sommar så jag får väl blunda och låtsas att det är lite varmare.
Det är ingen tjusig flaska jag visar upp här och det är av ekonomiska skäl. Istället för att köpa 50-mililitersflaskan köpte jag tre stycken reseförpackningar på 10 ml vardera. Och det här är en av dem.
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
Hanneles bokparadis:

en period köpte maken lite parfymer på jobbresor men jag glömmer att använda - man får inte använda överallt heller.

Svar: när man blir så intresserad som jag samlas mililitrarna, men jag har inte köpt eller önskat mig någon parfym på länge. Jag har tillräckligt för resten av livet. Men det är en skatt av olika dofter. Det ger mig stor glädje.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: