Några bra bloggar

Nu när jag har blivit bloggare brukar jag titta runt på olika bloggar inte bara för att det kan vara kul att läsa en blogg utan för att se vilka bloggar som finns och hur andra gör. Det första jag har lärt mig är att det finns en uppsjö av bloggar av olika slag och med olika karaktär. Det finns dagboksbloggar, livsstilsbloggar och mer specialicerade bloggar. Gränserna mellan dessa är naturligtvis flytande.
En livsstilsblogg som jag vill rekommentera är Underbara Clara. Personen bakom bloggen heter Clara Lidström. Hon är född 1986, och bor på en gård på Västerbottens landsbygd tillsammans med sin man sina två barn och en skock hönor som hon skriver på sin blogg. Clara Lidström är skribent, författare, fotograf och stylist. Hon medverkar i tv och radio. Lidström är inte rädd för att uttrycka åsikter på sin blogg. Följ länken så kommer ni till bloggen.
Specialicerade bloggar om alla möjliga ämnen finns det gott om. Det finns nog bloggar om nästan allt. Jag tjatade en del om mitt bloggande under påsken när min dotter var här, jag tycker ju att det är så roligt. Min dotter jobbar med avancerad matematik och jag sa på skoj: "Du kan starta en matteblogg" för jag tänkte att en sådan finns väl ändå inte. " Du jag följer flera stycken", svarade hon. Där ser man hur lite man vet.
En specialicerad blogg som jag har tittat lite på är Teknifik. Bloggen drivs av Elin Häggberg. Hon är född 1989 och bor i Örebro. På bloggen skriver hon att hon är journalist, medievetare, tekniknörd och digital designer. Teknifik är en matnyttig blogg där man kan hitta mycket kunskap. Även Elin Häggberg förekommer i olika massmedier.
Sist men inte minst måste jag skriva om en bokblogg, jag som är så intresserad av böcker. En sådan tillhör naturligtvis också de specialicerade bloggarna.
Det finns många olika bokbloggar och som exempel här nämner jag Johannas deckarhörna eftersom jag är med i tisdagslistan som är hennes skapelse. Hon har ingen annan presentation än Johannas deckarhörna, litteraturblogg. Och det är precis vad bloggen är. Den handlar mest om deckare, men även annan litteratur. Johanna följer nyutgivningen och recenserar nya böcker. På hennes blogg hittar du också länkar till många andra bokbloggar.
 
Hanneles bokparadis:

Trädgårdsbloggar har jag följt länge, träffat i verkliga livet också.

Svar: Ja, man kan verkligen få både inspiration och kunskap från bloggar, vilket intresse man än har.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: