När kan man lyssna på podd?

När jag kikade på bloggen Junitjejen hittade jag ett inlägg om poddar. Intill då hade jag inte lyssnat på en enda podd fast jag hade haft arbetskamrater som hade pratat om hur bra det var.
Förr lyssnade jag mycket på P1. I realtid alltså. När jag var i köket och skulle fixa middag brukade radion stå på och jag lyssnade på nyhetstimmen. På lördagar kunde jag lyssna på Trädgårdsdags som jag tyckte var så trevligt fast jag aldrig har haft en trädgård. Men nu lyssnar jag aldrig i realtid och tittar knappt i realtid på tv heller.
 
 
Jag hade alltså aldrig lyssnat på en podd trots att jag visste att det fanns mycket lärorikt och underhållande att lyssna på. Jag tänkte om. Hela denna lyssnardel av den digitala revolutionen skulle inte gå mig förbi.
Men när skulle jag lyssna? När jag hänger tvätt, tänkte jag, det är inte kul. Jag letade rätt på vetenskapsradion, men jag är kanske inte så begåvad simultant egentligen. Det var störande att hänga tvätt om jag samtidigt ville tillgodogöra mig ett program om hjärnans brandvägg.
 
När jag stryker den här skrynkliga skjortan då? Det har jag inte testat än. Jag stryker inte så ofta.
 
När jag sitter på träningscykeln? Det borde vara ett ypperligt tillfälle att lyssna på podd. Det är bara det att jag nästan aldrig sitter där nu för tiden och gör jag det blir det inte länge. Kanske skulle poddlyssnande bidra till mer träning?
Jag vet att folk lyssnar på podd när de promenerar, men det är inget för mig. Då vill jag höra de naturliga ljud som finns omkring mig. Men snart insåg jag vid vilken aktivitet poddlyssnande skulle vara ypperlig.
 
När jag målar naglarna. Det är ju så tråkigt och man måste vänta medan lagren torkar och inte börja använda händerna alltför snart när man är klar. Lacket ska ju helst hårdna lite först.
Så nu blir det lite poddlyssnande här. Ni undrar kanske varför jag lyssnar i sådana lurar som på bilden? Det beror på att sådana där små pluggar som man stoppar in i öronen brukar trilla ut.
När lyssnar ni på podd?
 
Junitjej:

Kul att du gjorde detta inlägg!

Svar: Fick ju inspiration från dig.
Mösstanten

Fia:

Vad kul att junitjej har inspirerat dig. Jag har tittat på den bloggen till och från sen jag startade min blogg (2007). Hon skriver alltid på ett trevligt sätt.
Men jag lyssnar aldrig på poddar. Jag har inte lyckats bli intresserad.

Svar: Jag hittar trevliga bloggar lite här och där efter hand.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

hör och ser nästan inget i realtid, så mycket upplästa böcker man kan hitta i P1, fina filmerna svtPlay, mest använder jag min lilla iPad.

Svar: Nej knappt någon realtid här heller. Har inte lyssnat på prat på väldigt länge men nu har jag börjat så smått.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: