Påskdeckaren

Idag åker min dotter och svärsonen hem igen. Det känns alltid lite sorgligt. Men min man och jag trivs så bra på tu man hand och nu får jag möjlighet att grotta ner mig ordentligt i min påskdeckare, Kvinnan på tåget av Paula Hawkins. Den här thrillern hörde jag mycket om när den kom ut. Det känns som igår, men det var faktiskt 2015.
Kvinnan på tåget blev en riktig bästsäljare och har omtalats som en beroendefraamkallande bladvändare. Jag har redan börjat läsa i den men nu kan kan jag läsa hela dagen om jag vill. Det brukar vara svårt att lägga ifrån sig en riktigt spännande bok.
Läser ni också deckare i påsk? Eller ser ni hellre deckare på tv? Jag gör bådadera. Jag har följt Shetland och följer den norska serien Gränsland och den amerikanska The Sinner.
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Annette:

Jag har inte läst den, men sett den som film och gillade. Jag har läst ett par deckare i påsk, men börjar längta efter variation och kommer nog att läsa från någon annan genre i kväll. The Sinner läste jag om i går och blev sugen på att se den, är den bra?

Svar: Deckare är mer för avkoppling än annan litteratur. Sedan är det ju ingen skarp gräns mellan det ena och det andra förstås. Om The Sinner: den är kanske inte det bästa jag har sett men rätt bra. Det är spännande att se vad som kommer att hända.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: