Söndagsmorgon

Godmorgon från vårt just nu städade köksbord. Blomman som vi fick av min son är det enda som finns kvar av påskpyntet. Men här ligger mina påskdeckare och jag tänker berätta lite om dem. Jag hade valt ut en, Kvinnan på tåget av Paula Hawkins, men det blev en till.
Kvinnan på tåget handlar om Rachel som är arbetslös och har alkoholproblem. Hon åker in till London varje dag precis som om hon skulle jobba eftersom hon inte vill erkänna sin eländiga situation för väninnan som hon bor hos. Tåget stannar på ett visst ställe varje dag och därifrån ser Rachel en kvinna och en man som bor i ett hus vid spåret. Rachel fantiserar om paret i huset och blir mer och mer intresserad av dem. En dag får hon veta att kvinnan är försvunnen.
Boken är spännande, men jag blev lite besviken. Kanske hade jag alltför högt ställda förväntningar. Och det är inte lätt för en thriller att komma efter Richard Fords Kanada som jag just hade avslutat. Den är en av de bästa böckerna jag har läst i år. Jag kommer att skriva om den här på bloggen. 
Men om du vill läsa något spännande och få några timmars verklighetsflykt är Kvinnan på tåget inte det sämsta alternativet.
Den andra boken är De röda kattorna av Maria Lang. Jag har inte läst en Maria Lang-bok på många många år, och jag väntade mig inte så mycket av den. Kanske just därför blev jag positivt överraskad. Den var mer spännande att läsa än vad jag hade trott. Maria Lang har skrivit den med fart och fläkt och jag tycker att hon har ett kraftfullt språk.
Om du vill läsa en bok om riktiga människor ska du inte välja De röda kattorna. Men kanske vill du ha en stunds underhållning och kan acceptera att hjältinnan är onödigt dumdristig och att när hennes fästman sitter med i hennes bil är det han som kör. Om du också står ut med alla citat och hänsyftningar på Selma Lagerlöf, Frödig, Tegnér och Geijer - det är lite väl mycket av det enligt min åsikt - så kan du få en trevlig stund med De röda kattorna.
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Hanneles bokparadis:

Lang vill jag läsa, sett ett par nya filmer.

Svar: Jag blev positivt överraskad av Langboken. Bra underhållning.
Mösstanten

Fia:

Tack för dina härliga boktips. Jag har lyckats få tag i "Kärlekens raseri" på Adlibris. Jag ser fram emot att läsa den.

Svar: Så himla roligt att du har nytta av mitt boktips!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: