Ta hand om rester - 5

Varje gång jag gör Jansson blir det ansjovis över. Vad ska man göra med den? Man kan alltid äta hårdkokt ägg med ansjovis, men jag tycker att den blir godare när den blir varm. Jag brukar göra ansjovisomelett.
  • Då knäcker jag 4 ägg
  • häller i en skvätt grädde
  • kryddar med vit- och svartpeppar och lite salt, bara lite eftersom ansjovisen är så salt i sig
  • allt vispas ihop med en gaffel och hälls i stekpannan
  • efter en liten stund lägger jag på ansjovisen och omeletten får bli färdig på svag värme under lock
Lite stekt lök i omeletten är inte heller fel, men det hade vi inte den här gången. En påse blandade frysta grönsaker i pannan innan man häller på smeten är inte heller dumt. Men nu hade vi en massa broccoli så då nöjde vi oss med det.
Ansjovispaj borde också vara ett bra alternativ för den som vill ha det.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat, Rester;
Hanneles bokparadis:

mums, vi gjorde jansson till påsk, lite större portion, räckte till två gånger, vi slänger inget, älskar äggmacka med ansjovis också - blir över?? Det finns ju små ansjovisburkar; typ 55 gram.

Trodde jag hade ett smycke med ansjovis, men det var surströmming:
http://hannelesparadis.blogspot.se/2011/09/surstrommingstider.html

Svar: Ha, ha! ansjovissmycke! Tror inte att jag ville ha en surströmming. Jo det blir faktiskt alltid ansjovis över. Brukar köpa två små burkar och allt går inte åt i den ena. Men alla säger att min jansson är jättegod, fast jag inte äter den själv numera.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: