Vackert väder

Nu har vi haft många dagar med vackert väder. Och vi behöver solen i vårt nordliga land. Men april är en oberäknelig månad. De här vattenpölarna fotograferade jag tidigare den här månaden.
Vi klagar så ofta på vädret. Det är för kallt. Det regnar. Det snöar i april. Fast vi allihop vet att det är så vädret beter sig just i april. Dessutom verkar det som om vi har en tendens att minnas det positiva bättre än det negativa. Det här förstärks när vi bläddrar i gamla fotoalbum. Solen sken alltid förr. I synnerhet när vi var små. Att kameran inte så ofta kom fram när det regnade eller var snöstorm tänker vi inte på.
Jag har tänkt att jag ska försöka klaga mindre på vädret i fortsättningen. Det kan låta överdrivet hurtigt men nog mår man bättre om man försöker se positivt på tillvaron. Det är jag själv inte så bra på alla gånger och det kan man inte alltid, men nu säger jag till mig själv: Gläd dig år de sköna stunder du får på balkongen och gräm dig inte för dem du inte får. Försök se det vackra i tillvaron, det finns överallt.
 
Hanneles bokparadis:

vi trädgårdsägare behöver vackra vattenspeglar.

Svar: Och vi som inte har trädgård får hitta dem här och där när vi är ute.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: