Bondens marknad

Igår gick vi till bondens marknad. Det är så trevligt när den kommer i slutet av sommaren.
En del är ekologiskt.
Och en del är odlat på vanligt sätt och i stor skala. Men det ska i alla fall vara närodlat.
Och en del är odlat i mindre skala.
Bondens marknad är en härlig blandning av fårskinn, honungsburkar, grönsaker, rökt fisk, bröd och mycket mer och vi är många som uppskattar att kunna gå dit och kanske köpa något som inte brukar finnas i affären där vi vanligen handlar och som inte har åkt över halva jordklotet för att komma till oss.
 
Det brukar också finnas en massa vackra sensommarblommor på bondens marknad, men jag tror att torkan och värmen har varit för svår. Det här är vad som fanns. Inget fel på dessa liljor, men det var inte samma färgprakt som det brukar vara.
Vi brukar köpa lite ekologiska grönsaker, så vi kom hem med svartkål som är så läckert, färsk gul lök, vaxbönor och bigarråer. Till middag blev det torsk med stekt svartkål och vaxbönor. Svartkål räknar jag som en delikatess.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat
Hanneles bokparadis:

åååå, riktig kålsoppa, det var för länge sedan ❤️

Svar: På vitkål, menar du? Kanhända blir det kålsoppa någon gång i höst. Kanske inte precis likadan som den man fick som barn. Någon variant, skulle jag tro.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

lite vitkål gärna i alla vegetariska soppor, eller rödkål.
Min favorit är LÖKsoppa på fem olika sorts lökar; purjo, charlotten, röd, silver, gul.... ska sjuda långsamt med en klick smör... tillsätt grönsaksbuljong, höstmums! ❤️

Svar: Det verkar gott!
Mösstanten

Emma Engström:

Marknader är verkligen så mysiga kan jag tycka! :D

Svar: Ja, bondens marknad är kul att komma till.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: