Kristina Sandberg

Sommarprat med henne alltså! Länk här.
Det var inte i år utan sommaren 2015 som hon var sommarvärd. Eftersom vi lever i den digitala världen måste man ju inte höra sommarprogrammen i realtid. Sommarprat finns sparat i flera år och nu vill jag rekommendera er att lyssna på Kristina Sandberg.
Hon har skrivit en fantastisk romantrilogi om hemmafrun Maj. Böckerna heter:
  • Att föda ett barn
  • Sörja för de sina
  • Liv till varje pris
De är så bra! Så läs dem!
Men man kan alltså även lyssna på hur Kristina Sandberg tänkte och arbetade med de här böckerna. Det kom en del kritik först. Var det verkligen vettigt att skriva om en hemmafru? Fanns det inte viktigare ämnen att skriva roman om?
Det här och mycket mer får vi höra om i den här podden. Arbetet tog avstamp i Kristina Sandbergs minnen av kvinnliga släktingar men hon ser det i ett stort perspektiv: att det är viktigt att lyfta fram allt oavlönat arbete och all omsorg som har varit en förutsättning för samhällsutvecklingen, att det är ett feministiskt projekt hon har arbetat med.
Mycket intressant, vill jag säga!
 
Hanneles bokparadis:

har inte läst trilogin än

Svar: Då har du något bra som väntar.
Mösstanten

Lillan Kind:

Tack för tipsen! Jag har aldrig förstått varför det har funnits och finns synpunkter på vad det skrivs om i böcker. Om någon vill skriva om hemmafruar - eller vad som helst - så är det ju bara att göra det. Det är så pretentiöst av alla som har synpunkter om vad som är ”viktigt” att skriva om.
Ha en fin dag!

Svar: Jag tycker nog att man kan ha synpunkter. Men samtidigt tycker jag att hemmafruars insats bör lyftas fram och att det är en del av vår historia.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Har första delen. Kommer aldrig mig för med att läsa den!

Svar: Det där är nog ett problem som vi har gemensamt. De där böckerna som vi vill läsa, men annat kommer alltid före. Men om du läser den blir du kanske så tagen att du även läser de andra två. :-)
Mösstanten

Carolina:

Vilket bra tips! Härligt då man verkligen finner någon man verkligen tycker om att lyssna på :D

Sv; det förstår jag. Det blir bara mer och mer populärt igen :D

Svar: Ja, och man kan hitta så mycket om man letar lite.
Mösstanten

Christina:

Tack för tipset! Jag gillade Sara Danius sommarprat som du tipsade om för ett tag sedan, så det blir nog ett klick även på denna länk någon gång under helgen.
Ha det fint!

Svar: Det var nog någon annan som tipsade om Sara Danius? Jag har inte hört henne än men det ska jag så småningom. Trevlig helg!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: