Kvällsträd

Ursäkta att jag tjatar men det har varit väldigt varmt den här sommaren, stundvis så varmt att promenader under dagen inte har känts som något bra alternativ. Morgon eller kväll fick det bli. Eller rättare sagt kväll, för på morgnarna var jag liksom inte färdig.
I alla fall har vi ju haft väldigt många fina kvällar och jag tänker visa några kvällsträd här i all enkelhet.
Träd betyder så mycket för oss människor. Många blir gamla och står där och växer under hundratals år. Vi har livets träd och vi har världsträdet Yggdrasil i den nordiska mytologin.
Nu har jag nyligen läst Trädens hemliga liv av  Peter Wohlleben. Det är en faktabok just om trädens hemliga liv. Det jag fick veta där var i varje fall inte känt för mig innan jag läste boken. Det kommer en post om den i morgon.
Yggdrasil sägs vara en Ask. Jag har inget foto på en sådan, men tallar har jag fotograferat. Tall är ett av mina favoritträd. Tallskog är så luftig.
Och stammarna får så vacker färg när solen lyser på dem. Hoppas att vi kan få många fler fina kvällar och att sommaren inte är slut ännu.
 
Hanneles bokparadis:

Yggrasil kan väl också vara idegran... visst var det för varmt på morgonen, dessutom sover jag gärna då, träd är viktigt, vi har många olika i vår lilla trädgård på berget, har försökt vattna det tjugoåriga tulpanträd som förhoppningsvis blommar snart, jag kan inte börja från början, hinner dö innan.... Människor på sjukhus som har träd utanför fönstret, blir friska fortare.

Svar: Yggdrasil som idegran har jag inte hört talas om:-). Jag måste googla på tulpanträd.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Har du läst Sagan om ringen? Där finns speciella träd.

Svar: Enterna ja! Läste Sagan om ringen som tonåring. Älskade böckerna. I morgon kommer en text om trädens hemliga liv. När jag läste den boken tänkte jag en del på Enterna.
Mösstanten

margaretha:

Visst är Wohllebens bok intressant‽
Margaretha

Svar: Ja, absolut. I morgon kommer mina tankar om den på bloggen.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Träd & trädkronor kan onekligen vara väldigt vackra!

Svar: Ja, vackra och betydelsefulla för oss.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: