Månadens parfym augusti 2018

Miss Dior lanserades 1947 och skapades av Jean Charles, Paul Vacher och Serge Heflter. Den är fortfarande i produktion och kallas nu Miss Dior Originale. Det är alltså inte alls samma parfym som den som finns nu med namnet Miss Dior (flaskan med rosett om halsen).
Den ursprungliga Miss Dior har noter av gardenia, galbanum, bergamott och salvia i toppen. I mellanregistret är noterna jasmin, neroli, ros, narciss, liljekonvalj, nejlika och iris. Det är med andra ord en blommig parfym.
I botten har den bland annat patchouli, ekmossa och sandelträ.
Det här en en miniflaska som jag köpte billigt när parfymeri Tre hjärtan lades ner. Jag vet inte hur gammal flaskan är och jag vet inte hur innehållet har luktat från början. Toppnoterna verkar vara borta. Det är de som försvinner först när åren går. Men parfymen har en underbar bas, varm och härlig och jag tänker glädja mig åt den nu i augusti. Jag vet inte om den blir för stark på dagarna om värmen fortsätter men i så fall får den bli kvällsparfym.
Jag är glad att jag har den här lilla flaskan eftersom man i EU har infört mer och mer restriktioner för ekmossa. Det tycker jag är vansinnigt dumt. Den kan orsaka allergi tydligen, men man väljer själv vilken parfym man vill använda. Innehåller den ekmossa och man inte tål det är det bara att låta bli om ekmossa anges tydligt på flaskan. Den version som produceras nu har säkert mycket mindre mängd ekmossa och så småningom kommer den nog att tas bort helt.
Ni kanske tycker att det är konstigt att jag kan glädja mig åt en parfym där en del av doften inte finns kvar. Men genom att jag har den här flaskan kommer jag närmare en upplevelse av basdoften så som den var förr.
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
Hanneles bokparadis:

så lockande det låter när du beskriver!

Svar: I så fall hat jag lyckats! Jag tycker att det är svårt att beskriva dofter.
Mösstanten

tant Hanneles bokparadis:

(jag är så tacksam att jag har bra lukt- och smaksinne, det har min 86-åriga mor också)

Svar: Var glad för det! Mitt äringen på topp, men parfymintresset gör att jag tränar det lite.
Mösstanten

Emma Engström:

Denna skulle jag vilja lukta på! :D

Svar: Är kanske inte helt lätt att få tag i.
Mösstanten

Amanda Persson:

älskar diors parfymer! :)

Svar: De har haft många fina.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: