Sitta och glo

Vi sitter antagligen för mycket, det håller jag med om. Vi måste röra på oss också. Men jag vill hävda att det inte är nyttigt att flänga runt som ett torrt skinn. Vi behöver sitta och glo ibland, utan padda, telefon, tv, tidning eller bok.
Då är det inte dumt att sitta vid vatten och se vågornas rörelser och ljusets skiftningar. Vatten kan jag titta på hur länge som helst.
Men vädret tillåter inte allt att man är ute. Då kan man sitta och titta på en hund till exempel. Det här är min mans hund Bobo som tyvärr inte är med oss längre.
Man kan sitta och glo ut genom fönster också. Det här är utsikten en vintermorgon från min köksfönster i lägenheten som jag bodde i innan jag flyttade ihop med min man. Det var det bästa i den lägenheten. Allt annat är bättre nu
Snöstorm är inte heller så dumt att glo på. Man är så glad över att man inte är ute.
Nej vädret tillåter inte alltid att man sitter utomhus. Ibland brukar jag sitta och glo ut genom mitt nuvarande köksfönster. Då ställer jag temuggen på fönsterbrädan och skjuter stolen intill. Det är lite mer begränsad sikt från den här lägenheten. Men det känns bra ändå att sitta där och filosofera på morgonen.
Bästa stället här hemma för filosoferande är dock balkongen. Det kan vara svårt många gånger att lägga ifrån sig paddan eller att låta bli att läsa, men på balkongen är det inte svårt. Både bok och padda får oftast stanna kvar inomhus. Som ni nog förstår har jag tränat väldigt mycket och därför är jag så bra på balkongsport.
Men inget av allt jag har räknat upp här kan nog slå den välgörande effekten av att sitta på en stenhäll med någon man tycker väldigt mycket om och titta ut över havet.
Och nu blir det en alldeles vanlig helg i stan. Ha det gott!
 
Hanneles bokparadis:

sitter fortfarande och försöker äta frukost ute, älskar att sitta och lyssna på vinden och fåglarna... minns första barnbarnet som blev så lugn ute av lövens prasslande, skuggorna....

Svar: Naturljud är förstås det naturliga för oss. Jag sitter med första koppen te på balkongen varje morgon. Men jag hör mycket lite naturljud då, mest stadsljud.
Mösstanten

Carolina:

Vilket härligt inlägg! Ja i stormoväder då det är snö eller regn så tittar man med gott samvete ut och tänker: ''lyckliga jag'' haha :D

Sv; åh tack snälla!

Svar: Vi får bara hoppas att det dröjer länge innan vi sitter där och tittar ut på snöfallet. :-)
Mösstanten

Kommentera inlägget här: