Ta hand om rester - 11

Det har ju varit så varmt! Inte vill man ställa sig vid spisen då, så det har blivit mycket kall mat. Men ibland vill man ha något annat. Vi gjorde lammfärsbiffar en dag när temperaturen var bättre. Sedan blev det så hett igen. Vi fick 34 grader, tror jag att det var. Fanns ingen ork. Vad gör man då?
Jo , lammfärsbiffarna låg och väntade i kylen, bara att lägga på tallriken och värma i mikron.
Men något måste vi äta till så vi hällde lite djupfrysta grönsaker i stekpannan. Ja vi var tvugna att sätta på spisen men det kändes ändå enklare än att skölja grönsaker och skära och dona till en sallad.
Det blev inte alls dumt. Vi kryddade grönsakerna med curry för att få det hela lite roligare.
Nästa dag var det också varmt, men inte lika hett som dagen innan. En biff fanns kvar i kylen.
Vi behöver inte så mycket kött tänkte vi, så vi delade biffen i två delar. Jag stoppade in min halva i mikron först och satte den på en och en halv minut. Hur dum får man bli? Ut kom något väldigt mörkt och skosuleliknande att tugga på. Men, förstår ni, jag har en underbart snäll man. Vi delar din bit så får du halva min, sa han. Så på tallriken här ligger två fjärdedelar av biffen.
Till biffen stekte vi vitkål, det gröna på en knippe salladslök och lite gul lök. Det blev gott och jag kan avslöja att även den skosuleliknande biten slank ner. Vi tröstade oss med att det var bra tuggträning.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat, Rester;
Hanneles bokparadis:

mums, varm mat har vi ätit, men mycket färdigt från frysdisken och sånt, dela ska man, men idag äter jag skånska färdiga bruna bönor, blev sugen, det vill ju maken inte ha.... :)

Svar: Mig vill nog inte maken ha om jag äter bruna bönor. Ingen av alla mina parfymer skulle kunna maskera odören. :-)
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

(så illa är det verkligen inte! :)

Svar: Beror på ens mage. De är olika. :)
Mösstanten

Carolina:

Åh så gott! nej inte orkar man stå & laga mat och speciellt inte efter vissa dagar efter jobb! Skönt ibland med enkel mat :)

Svar: Ja det var riktigt gott. Bortsett från skosulan förstås!
Mösstanten

Frida G Svensson:

jag är världens lyckligaste över att vi har färdig köttfärssås i frysen. bara koka pasta och vips så var middagen klar!

Svar: Rester att ta fram ur frysen är perfekt ibland.
Mösstanten

Emma Engström:

Man ska verkligen ta vara på rester, så mycket man kan göra! :D

Svar: Det tycker jag också!
Mösstanten

Annette:

Perfekt med rester. Det äter vi nästan varje dag, eftersom vi lagar stora portioner och antingen fryser in det som blir över eller äter nästa dag. Vitkål är ju så gott, jag brukar göra det enkelt för mig när jag är ensam hemma till lunch, och äta strimlad, stekt vitkål med fräst köttfärs, salt och peppar och kanske litet soja. Frysta grönsaker är väldigt praktiskt, eftersom de inte blir gamla i kylen. Att bara fräsa dem och äta med fetaost eller halloumi är jättegott, eller med färsbiffar som ni gjorde.

Svar: Gryta med vitkål och köttfärs har jag gjort många gånger. Det behövs inget mer, det blir jättegott. Enklare än att göra kålpudding eller kåldolmar. Rester är bra och tillexempel soppor och grytor brukat ju bara smaka bättre nästa dag.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: