Varför är det så krångligt att kommentera?

Ja varför ända in i baljan är det så? Vi är många bloggare som vill kommentera hos andra. Men eftersom vi befinner oss på olika bloggplattformar är det krångligt. När jag vill kommentera på bloggar på min egen plattform är det inte svårt. Jag bara skriver det jag vill säga och om jag är inloggad behövs bara ett klick - och så är det färdigt.
Men jag vill inte vara begränsad till min egen plattform när det gäller att kommentera. Och jag vill också gärna att bloggare från andra plattformar kommenterar hos mig.
När jag vill kommentera på en annan plattform får jag skriva namn, e-postadress och adress till min blogg förutom kommentaren - om jag inte vill vara anonym, och det vill jag inte. Detta måste jag göra varje gång jag vill skriva en kommentar. Även om jag genast kommer på att jag glömde skriva något och vill göra ett tillägg måste jag det.
Det finns åtminstone en plattform där man kan klicka i en ruta om att man vill bli ihågkommen. Nästa gång man kommenterar finns alla uppgifter där.
Jag skrev och frågade min support:
Jag fick svar att den möjligheten finns inte på min plattform, men att supporten ska föra frågan vidare till de som utvecklar. Så nu hoppas jag att det blir en förbättring så småningom.
Hallå alla andra bloggare! Vad tycker ni? Vill ni också att det ska bli smidigare att kommentera? Skriv gärna en kommentar och berätta vad ni tycker. :-)
Jag hoppas att ni andra läsare har lite överseende nu för det här är ju lite internt, bloggare emellan. Men jag tror att alla kan ha nytta av en förenkling.
 
Hanneles bokparadis:

vaffö ska det finnas så många olika plattformar?
Jag tillåter i alla fall att ALLA får kommentera hos mig - och då hoppas jag att det blir lättare... för utan kommentarer blir bloggandet ganska dött...

Svar: Visst vill vi ha kommentarer. Och alla får kommentera hos mig också. Hittills har jag inte råkat ut för ondsintheter. Vad jag reagerar mot är att det är för krångligt vilket säkert gör att kommenterandet blir mindre än det skulle kunna vara.
Mösstanten

Jennifer:

Jag försöker sträcka mig utanför min bloggportal också, jag är inloggad där med, men ja det är som det är :)

Svar: Det skulle vara bra om alla portaler hade en komihågmigruta så man inte behövde skriva allt varenda gång.
Mösstanten

Frida G Svensson:

jag vet! det är så störigt! och med tanke på hur många som läser på telefonen, och hur krångligt det är att kommentera, har kommentaren minskat kraftigt! det är trist.

Svar: Ja man vill ju inte bara kommentera hos de som bloggar på samma portal
Mösstanten

Faanniiis:

Jag håller med! Det borde vara enklare att kommentera (oavsett vilken bloggportal man själv använder sig av) <3

Svar: Ja, varför kan inte alla ha en sådan där praktisk komihågklapp?
Mösstanten

Johanna:

klart man vill ha komentarer från alla olika håll. Och jag tycker att det är så skönt att amn kan bocka i kom ihåg mig ;D Precis som är det är på din blogg :D.
Hoppas du får en härlig dag idag :)

Svar: Menar du att komihågknappen funkar? Jag testade med hjälp av en annan bloggare och då funkade det inte.
Mösstanten

Jennysvardag:

Visst är det lite svårare att kommentera andra bloggportaler, det borde vara enklare

Svar: Vi är nog alla överens om det.
Mösstanten

Fröken Rödlök:

Såklart vill man ju att det skall vara så enkelt och smidigt som möjligt med allt man tar sig för, men att behöva skriva ut sitt namn och bloggadress är egentligen ingenting jag funderar på. Jag får göra det även på min egna bloggportal emellanåt.. Men eftersom jag redan skrivit flera gånger till alla så är det bara att skriva första bokstaven så dyker det sen upp så blir inte så jobbigt egentligen ;) Efter över 11 år inom bloggandet så är jag van.. HEHE!

Svar: Ah, så funkar det inte för mig! Kommenterar via paddan.
Mösstanten

Moa:

Håller verkligen med dig att det är jätte krångligt att kommentera när man har en massa olika plattformar!

Svar: Ja det borde bli bättre! Fram för komihågmigruta!
Mösstanten

Fröken Rödlök:

Svar: Aha okej, ja det blir ju lite värre då ... Det funkar även när jag går in via min mobil.

Svar: Bra att detfunkar smidigt för dig i alla fall! :-)
Mösstanten

Fröken Rödlök:

Svar: Japp, jag är nöjd! Men jag hoppas det ändras för din del så du upplever det smidigare också, blir ju roligare då!

Svar: :-)
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Jag tycker också att det skulle vara enklare att kommentera hos andra bloggare. Mest krångligt tycker jag dock att det är när jag kommenterar från mobilen. På vissa bloggplattformar kommer det även upp en ruta där man måste godkänna att uppgifterna sparas vilket är störande när det kommer upp varje gång. Antar att det har med GDPR att göra.

Svar: Ja de nya reglerna gör det inte mindre krångligt.:-)
Mösstanten

Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Jag tycker inte det spelar så stor roll faktiskt. Men självklart kan det bli enklare :)

Svar: Skönt att det funkar för dig!
Mösstanten

Nilla:

Visst är det bra om det är lätt att kommentera. Jag tycker att det funkar bra när jag kommenterar och hoppas att det blir en förbättring på din bloggportal så att det kan bli smidigare för dig också :) Ha det gott! :)

Svar: En komihågruta på min portal leder ju till att det blir lättare för andra att kommentera hos mig. Och det vill jag gärna.
Mösstanten

Sanna:

Håller med väldigt jobbigt att skriva i sin adress flera ggr per dag, men vissa har en ruta man kan klicka i har jag märkt, väldigt bra😊

Svar: Ja, en sån ruta borde finnas överallt tycker jag!
Mösstanten

Lillan Kind :

Jag bloggar nästan alltid via mobilen och nån gång via paddan. Visst tog det en stund att komma underfund med hur det funkar på olika plattformar, men nu har jag nog lärt mig dom flesta. Jag har kommenterat så mycket att det i regel räcker att skriva första bokstaven av namn, mail- och webbadress så kommer resten fram. Det är många som har kom håg-rutor, men som inte fungerar. Men för mig börjar det flyta på rätt bra nu. Skulle aldrig vilja begränsa mig till att bara ha "samröre" med WordPress-bloggare😊

Svar: Jag skulle önska att namn och så vidare poppade upp hos mig också. Men Wordpress har väl en komihågruta som funkar? Det uppskattar jag verkligen!
Mösstanten

Freja:

Hoppas att det blir lättare o kommentera! Tycker också det är sjukt störande att man måste fylla i allt hela tiden! :(

Svar: Vi är nog många som tycker så. Det skulle kanske bli förbättring om många bloggare hörde av sig med den åsikten till sin egen portal. De som inte redan har en fungerande komihågruta alltså.
Mösstanten

Jenny :

Vilket bra inlägg..känner precis så. Det tar så mycket onödig tid att behöva fylla i adress mm varje gång.
Hoppas det blir enklare i framtiden 👍

Svar: Ja det hoppas vi verkligen!
Mösstanten

Aleksandra:

Hoppas verkligen att det blir lättare att kommentera på alla bloggplattformer då jag tycker att det tar sån otroligt lång tid vilket blir jobbigt i längden så hoppas verkligen dom fixar det snart :)

Svar: Ja, visst vore det bra!
Mösstanten

Elisa:

Kul om de kan få igenom ditt förslag! Jag ser nu dock att det finns en ruta redan där jag kan bocka i om jag vill bli ihågkommen?

Jag har annars min information sparad i webbläsaren så den dyker automatiskt upp i såna här formulär. :)

Svar: Om det går att spara informationen i Safari så har jag inte fattat hu man gör. Hmm? En bloggare har sagt mig att rutan på min blogg inte funkar. Hmm? Igen
Mösstanten

Madde:

Har reagerat på precis samma sak. Varför inte bara göra det enkelt :-)

Svar: Ja varför inte?
Mösstanten

Ariella :

Hej
Håller med dig. Det kan ibland faktiskt göra att jag inte orkar kommentera. Har också varit med om att kommentarer försvunnit innan jag hunnit posta kommentaren. Så irriterande.

Svar: Ja det är verkligen irriterande när de försvinner. På vissa bloggar kan jag bara kommentera med paddan. Det funkar inte med datorn.
Mösstanten

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★:

Håller med dig det är krångligt, blir lite för många olika system känner jag vilket inte är speciellt kul för andra :/

Svar: Krångligt är det. Jag kunde hoppas att de som står för de olika plattformarna gjorde det enklare.
Mösstanten

Anneli:

Jag håller med dig! Jag har turen att min webbläsare kommer ihåg ungefär vad jag skriver i de olika typen av fält som finns, så jag behöver inte fylla i uppgifterna utan bara klicka i dom. Dock hade det självklart varit tusen gånger enklare om alla funkade likadant. För ibland använder jag datorer som jag inte använder dagligen och då måste jag ju fylla i alla fält och det tar ju sån tid! Jag gillar verkligen att läsa bloggar och stötta likasinnade.

Svar: Jag önskar att min webbläsare skulle fungera så.
Mösstanten

Mrs Kjellström :

Själv har jag inte haft några direkta problem med att kommentera hos andra och haft de ganska lätt men sitter vid en dator. vet att vid mobil kan de vara lite krångligare

Svar: Ska testa att använda datorn mer vid kommentarer. Men på vissa bloggar skickas kommentarerna inte iväg från datorn, men det funkar från paddan. Kanske funkar datorn bättre med de flesta. Hos dig är det inga problem förstås eftersom vi är på samma plattform.
Mösstanten

sandra:

Tyckker det är så roligt att få kommentera hos andra som inte använder sig av samma bloggportal som man själv gör. Dock sparas alla mina uppgfiter så det är bara att klicka iväg "skicka" ifall jag vill kommentera hos någon annan.

Svar: Det verkar praktiskt.
Mösstanten

ByLisa.se:

Håller med om att det kan vara onödigt krånglugt ibland.. också att det inte alltid går att "gilla" på andra plattformar... Så smidigt som möjligt vore bra! 🙂

Emma :

Har vart med i en del men just nu är ja bara med i en & de är den bästa!!! Dessutom så är de synd att skriva in sig över allt inte alla som har kom ihåg ruta & de saknar ja på en hel del bloggare

Svar: Ja komihågruta borde finnas överallt.
Mösstanten

Emma Engström:

Kan verkligen hålla med om detta, så jobbigt! Kram

Svar: Vi hoppas på bättre tider!
Mösstanten

Lillemor:

jag har också märkt att jag måste logga in varje gång jag ska kommentera och det är ju lite tråkigt men men det är ju som det är så det är ju bara att göra det, hoppas dom finner en lösning så det blir enklare :)

Svar: Ja, det hoppas vi verkligen!
Mösstanten

Mirre:

Det strukar för mig att kommentera blogg.se bloggar, så vet inte om denna kommentar kommer komma fram

Svar: Den kom fram!
Mösstanten

Kamilla:

Tråkigt när det är krångligt. Man vill ju att det ska vara enkelt att skicka en hälsning.

Svar: Javisst! Ibland vill man kanske bara skriva Jättefina bilder, om det inte finns en gillaknapp och då vill man verkligen inte hålla på och fylla i sinauppgifter varenda gång.
Mösstanten

Katja:

Jag håller med dig! Krångligt som attan...

charlottelinden.se:

Jag håller verkligen med dig! Så otroligt störigt att behöva fylla i allting på nytt varenda gång. Jag tycker också att det sällan fungerar när man klickar i att man skall bli ihågkommen. Trots det behöver man fylla i nästa gång igen!

Svar: Visst är det så!
Mösstanten

veggiehäxan:

Håller med. En del är väldigt lätt att skriva kommentarer. Andra är i stort sett omöjligt att förstå sig på.

Svar: Hos dig är jag visst ihågkommen och det är jättebra.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: