Bokmässan i Linköping

På Bokmässan i Linköping i lördags lyssnade jag på en rad spännande författare. Här är en bild från ett intressant samtal med författaren Bengt Ohlsson. Det är han som sitter till vänster och till höger har vi Christer Fällman som hade ansvaret för samtalet.
Bengt Ohlssons senaste bok heter De dubbelt så bra och handlar om två unga män som blir strejkbrytare och tiden är från början av 1900-talet och framtåt. Just att det handlar om två strejkbrytare, sådana som brukar ses som svikare och som dåliga, gör att jag tycker att boken verkar särskilt intressant. Att den också innehåller en kärlekshistoria mellan de två ynglingarna i en tid när samkönad kärlek blev straffad hårt gör inte boken mindre intressant. Jag blev så peppad att läsa den så vad köpte min man att ge mig i julklapp, tror ni?
Bengt Ohlsson är en intressant författare som jag bara har läst en bok av tidigare, nämligen Gregorius. Just att han har huvudpersoner i sina böcker som vi inte omedelbart anser är bra människor tycker jag är spännande. Bengt Ohlsson är inte en författare som sneglar på det som är politiskt korrekt och följer med strömmen.
Här ser ni den finlandssvenska debutanten Déa Solin till vänster. Hon har just kommit med en ungdomsroman som heter Spellista för sömnlösa nätter som handlar om den nittonåriga Bel som mitt i sorgen efter sin döda flickvän träffar Audry och blir kär på nytt. Moderator här är Matilda Torstensson Wulf.
Det fanns mycket olika slags litteratur på bokmässan. Här är Josefine Sandblom med sina böcker.
En ny thriller.
Eva Mattson från Vadstena har skrivit en en biografi om Katarina Jagelonica, Furstinnan. Spännande, tyckte jag och köpte en bok.
Östergötlands fantastikförfattare var naturligtvis också där. Dem har jag skrivit om när de var på biblioteket vid ett tidigare tillfälle. Länk till det här
Andrev Walden till vänster är journalist och illustratör. Moderator Johan Hagesund håller upp hans bok Ditt lilla mörker i ljuset. Det var ett roligt samtal där vi också fick veta att Andrev Walden finns på Svt-play i filmen Kan Andrev få en vän? Filmen handlar om mäns ensamhet. Länk till den här.
Kjartan Fløgstad medverkade också. Han är en norsk författare som har skrivit i många år i många olika genrer. Efter det här samtalet blev jag intresserad av hans författarskap och vill gärna läsa hans roman Dalen Portland som han fick Nordiska rådets pris för år 1978. Den handlar om människor i industriorten Sauda i Norge under två generationer.
Kjartan Fløgstad gick till sjöss som ung och har tillbringat mycket tid i Sydamerika. Han hade mycket att berätta och det var intressant att få veta lite om denne författare som jag inte kände till förrän jag såg hans namn i mässtidningen. Moderatorn till höger är här Martin Ackerfors.
Sist men inte minst var de båda fristadsförfattarna Jahanara Nuri coh Surpriti Dhar på bokmässan, men fristadsförfattare förtjänar ett eget inlägg så dem får ni läsa om vid ett senare tillfälle.
En bra mässdag. Jag var verkligen nöjd, och jag hoppas att mässan kommer tillbaka nästa år och att jag har möjlighet att besöka den då.
 
Emma Engström:

Åh vad roligt med bokmässa!! :D

Svar: Ett himmelrike för en bokmal!
Mösstanten

janet:

Så mysigt med bokmässor! Finns knappt något bättre än att befinna sig i sammanhang där man är omgiven av berättare, deras berättarkonst och människor som delar ens stora intresse för upplevelser på bladsidor.

Svar: Så sant, så sant. Vi hade en fin lördag där och vi bor så nära att vi kunde gå hem och ta en fika och sedan gå tillbaka igen.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

så trevligt! I Göteborg är det nästan för stort, mullrigt.

Svar: Göteborgsmässan är väldigt ansträngande.
Mösstanten

Yasmine:

Vad roligt med bokmässa :D

Svar: Ja det var kul!
Mösstanten

Carolina:

Härligt att du var så nöjd, fått med dig böcker hem & fått upp ögonen på en ny människa! :)

Svar: Ja det är fint.
Mösstanten

Mrs Kjellström :

Men va roligt att du var där :D
Kan tänka mig hur mkt där var, intressanta människor och måååååånga bokförslag :D

Svar: Precis så!
Mösstanten

veggiehäxan:

Boken om Katarina Jagellonica verkar intressant!

Svar: Ja jag tycker det. Starka kvinnopersonligheter ur historien är spännande.
Mösstanten

Lillan Kind:

Det verkar ha varit en väldigt intressant och fullspäckad dag!😊 Jag tycker att boken Furstinnan verkar mest intressant!😊

Svar: Det blir intressant att läsa den
Mösstanten

Christina:

Bokmässa! Det skulle jag också vilja gå på :)

Kram

Svar: Ja det var en bra dag. Och när man har den så nära ...
Mösstanten

Kommentera inlägget här: