Första advent

Jag har alltid tyckt om julen och jag antar att det beror på att jag har fina minnen från barndomen.
Ett av mina barndomsminnen är de stora orangea pappersstjärnorna som lyste i fönstren. Det var just de som var finast, men hemma hade vi ingen sådan.
När jag blev lite äldre kom elljusstakarna och de tog över. De stora pappersstjärnorna blev allt ovanligare. Men för några år sedan kom pappersstjärnor tillbaka i stor omfattning, precis enligt samhällsutvecklingen. De hade alla möjliga olika färger och en del var jättestora. Förresten är de nog även av plast. Och familjerna skaffade inte bara en som när jag var liten utan många som lyste i alla fönster.
När jag träffade min man hade jag en gammal stjärna som bestod av sju elektriska julgransljus som pekade åt olika håll. Jag hade ärvt den efter min mormor. Men min man hade den här som ursprungligen var vit, men som han hade målat för att försöka efterlikna sin barndoms lysande stjärnor.
Nu hänger den i vårt sovrum. Den är mycket mer orange i verkligheten än hur det ser ut på fotot. Åh vad det värmde i hjärtat när han satte upp den!
 
Kategori: Livet Taggar: Jul
Hanneles bokparadis:

Visst är det fint med alla upplysta fönster i mörker, känner mig trygg nu med LED-lampor som inte blir varma... Mina föräldrar hade affär som var öppen även på julafton, förstår inte hur min mor lyckades fixa allt.

Svar: Det måste ha varit jäktigt för din mamma.
Mösstanten

Kraka:

Vi hade också en orange stjärna i fönstret i mitt barndomshem. Själv harv jag haft guldstjärnor. Skulle vilja ha en blå stjärna. Men det får bli ett annat år.

Svar: Blå stjärna har jag aldrig haft. Undrar hur det skulle se ut?
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Ljus i fönster hade vi inte i Finland, utom den 6:e december tänder alla två ljus på Självständighetsdagen - ser du det så är det finnar som bor där :)

Svar: Levande ljus, antar jag? I Danmark gör de samma sak på våren vid dagen för befrielsen från nazisternas ockupation. I alla fall var det så på sjuttiotalet när jag bodde i Köpenhamn.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Så mysigt med pynt som även är minnen, jag har en luggslitet tomte från farmor...

Svar: Luggslitna tomtar ska man spara. :-)
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Vilken fantastiskt fin stjärna!

Svar: En kärleksstjärna. :-)
Mösstanten

Jessica Högberg:

Ja, den är mej kär!

Carolina:

Älskar julstjärnor! Jag använder en julstjärna och en adventsljusstake i mitt hem och en till bilen i år ;)

Svar: Jag älskar också julstjärnor.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Åh, jag har en såndäringa orangeaktig pappersstjärna. Har inte fått till att sätta upp den ännu, dock.

Svar: Det blir fint när den kommer upp då.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: