Nobeldagen

Det är för bedrövligt att det inte har varit möjligt att utse en pristagare i litteratur i år och jag hoppas att det bildas en vettig kommitté för nästa års litteraturpris och att vi får en pristagare då.
Visst är det något som fattas men jag bänkar mig framför tv:n ändå. Vi har ju alla de andra pristagarna och det brukar vara mycket fin musik att glädja sig åt.
Sedan är jag förtjust i kungligheter som jag har berättat tidigare och den här dagen finns möjlighet att få betrakta kungligheter i full gala. Och inte nog med det. Det finns en massa andra fina klänningar att se. Man får se ljusspel och kan fundera över menyn och se de vackra blomsterdekorationerna med blommor från San Remo. Några sådana har jag inte här så det fick bli tulpaner från i våras istället.
Jag tittar inte ofta på tv i realtid nu för tiden, men just Nobelfesten är ett sådant tillfälle. Det duger inte med paddan utan stora tv-skärmen ska kopplas på. Så på Nobeldagen är jag en riktig tv-soffpotatis. Jag vill se prisutdelningen också. Sedan får man fixa käk i pausen mellan prisutdelningen och banketten.
För mig är Nobelfesten ett trevligt glittrigt evenemang med en hel del fin musik som återkommer varje tionde december. Man ska hålla på traditionerna.
 
Kategori: Livet Taggar: Nobelfesten
Hanneles bokparadis:

Det blir en långsittning framför svt här också, ska bara hämta två flickor från skolan och köra dem till hästar på 4H-gården. Jag lånade en bok av Maryse Condé, som fick det alternativa litteraturpriset, har inte hunnit läsa än.

Svar: Jag har läst Genom mangroven, eller vad den heter men det är länge sedan.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Jag får nöja mej med datorn för jag jobbar, men det funkar=)

Svar: Visst funkar det. Jag ser en del tv i paddan.
Mösstanten

Yasmine:

Jag älskar att titta på alla klänningarna :D

Svar: Det gör jag också.
Mösstanten

Lillan Kind:

Jag tycker också om att se Nobelfesten. Den är så vacker att se. Jag tycker att det är synd och skam hur det har spårat ur med litteraturpriset, men hoppas bekymren är lösta till nästa år.

Svar: Jag hoppas verkligen också att vi får en litteraturpristagare nästa år. Eller två. En för detta året också.
Mösstanten

Elisa:

Jag kommer kika lite i efterhand, men brukar alltid titta varje år särskilt för alla vackra klänningar. :)
Ja, jag hoppas det blir lite ordning i den där akademien snart. Det är inte klokt så det blivit.

Svar: Vackra klänningar och bling i kväll!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: