Ta hand om rester - 17

Mat fotograferad i stearinljusets sken ger kanske inte de bästa färgerna. Men ni får föreställa er hur mysigt vi har det vid middagen varje kväll.
Vi hade spenat kvar från en middag och rödbetor som vi rostat i ugnen från en annan. Vi hade rostat vitkål och lök samtidigt, men det var nästan bara rödbetor kvar.
Det var alltså våra matrester.
Vi äter stekt halloumi ibland, enkelt och gott. Som att steka korv ungefär, men inget kött då förstås. Så först stekte vi lök och la den åt sidan. Sedan stekte vi halloumi. Spenaten och rödbetorna delade vi upp på våra tallrikar och värmde i mikron.
Jag kan tala om att rödbetor och spenat passade utmärkt till Halloumi. Vi åt med god aptit.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat, Rester;
Hanneles bokparadis:

lata jag köper ibland de färdiga grönsakspåsarna, igår hittade vi för halva priset en blandning rödbetor, palsternacka, morötter; 20 minuter i ugnen, mums! Köpte även en färdig påse blomkålsris halva priset; 5 minuter i stekpannan, så gott! till lunch idag.

Svar: Djupfrysta grönsaker är jättebra. Det går att göra så mycket snabbmat utan att köpa snabbmat. :-) De djupfrysta grönsakerna ska ha ett bra näringsinnehåll också, har jag hört.
Mösstanten

tant Hanneles bokparadis:

Många affärer är duktiga på att sälja bra mat med kort datum till ½ priset.

Svar: Det är jättebra.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

(jag har alltid något i frysen, fast en del får jag äta själv, maken har inte samma smak i allt ❤️)

Svar: Min man vill helst inte äta fläskkött så ibland när han är bortrest köper jag mig en fläskkotlett. :-)
Mösstanten

Yasmine:

Det låter gott! Jag älskar halloumi! :D

Svar: Halloumi är gott och går snabbt att fixa till.
Mösstanten

Carolina:

Ser/låter jättegott. Ja, idag blev det allt rester ifrån kylskåpet hos oss också som förvandlades till en god gryta av fläskytterfile, salami, lök, paprika, majs, krossade tomater med mera och ris till. Riktigt gott och resterna blev till ännu mera rester! :D

Svar: Den grytan verkar jättegod.
Mösstanten

Lillan Kind:

Det låter som en riktigt god kombination av rester! Jag förstår att ni åt med god aptit, för det skulle jag också garanterat ha gjort!😊

Svar: Aptiten brukar vara god hos oss. :-)
Mösstanten

Henrik Johansson:

Förra året hade vi en "Gäster med rester"-bjudning på juldagen. Det var mycket lyckat!

Svar: Juldagen kan vara en mycket trevlig restdag. Vi hade en härlig brunch i år.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: