Ta hand om rester - 2

Överbliven grönkålssoppa är inte särskilt svår att ta hand om. Det är bara att värma upp den och äta. Men vi tyckte att vi skulle göra något annorlunda så vi beslöt att stoppa lite torsk i soppan. För oss var det här ett nytt sätt att använda grönkålssoppa. Det finns kanske andra som har gjort något liknande, men när jag gör en hastig sökning på nätet hittar jag ingenting.
 
Vi tog två torskryggfiléer ur frysen, tinade dem och skar dem i bitar.
Vår grönkålssopperest spädde vi med vatten så det skulle bli lite mer mat.
Vi hällde i lite mer grönsaksfond, mer grädde och crème fraiche.
Sedan hällde vi i lite vitt vin också. Det var lite sherry i grönkålssoppan från början.
Sist la vi i torskbitarna och vips var soppan färdig.
 
Det här är kanske inte vad ni vill äta till fredagsmyset, men varför inte som middag på måndag?
 
Kategori: Mat Taggar: Mat
Kommentera inlägget här: