En olycka händer så lätt

Vi har en paraplyaralia som brukar stå i köksfönstret. Att den heter paraplyaralia, ja till och med brokbladig paraplyaralia, skulle jag inte veta om det inte vore för den utmärkta Facebookgruppen Vilken växt? Den rekommenderar jag varmt. Där finns massor med kunniga människor och man får svar jättesnabbt.
Det händer ibland små och stora olyckor i ett hem. Bloggaren på Pensionär nyss pensionär berättar i sitt senaste inlägg om hur hon råkade dammsuga en pelargon så jag tänker berätta om en liten incident i vårt hem.
Nu när det är så varmt vill vi gärna vädra när luften utanför är svalare än den inne. Så fönstren står ofta på vid gavel och vi vill åstadkomma korsdrag. Härom dagen välte vår paraplyaralia och såg ut att vara på väg ner till gården. Jag lyckades emellertid få tag i den och vi städade undan all jord på fönsterbrädan och fönsterblecket. Vi insåg naturligtvis att köksfönstret inte är rätta platsen för den så länge vi vädrar så här mycket.
Sedan tittade vi på den och insåg också att den stod i en mycket liten kruka.
Den behövde en större.
Så den planterades om.
Vi klippte ner den också och fick en trevlig bordsdekoration på köpet.
Naturligtvis får den inte flytta till fönstret förrän dagarna är svalare och vi inte längre öppnar köksfönstret på vid gavel. Det är visserligen en bit ut till gången nedanför fönstret, men tänk ändå om någon skulle få den här krukan i huvudet! Hur obetänksam får man vara egentligen?