En dag i Stockholm

Vi reste norrut och på vägen mellanlandade vi hos dottern i Stockholm. Det var härligt väder, lagom varmt och vi tog det lite som det föll sig och bestämde oss för att promenra på Skeppsholmen.
Så det gjorde vi.
Skeppsholmen användes som rekreationsplats för Vasakungarna, men på 1600-talet blev den örlogsbas och ända fram till 1968 fanns militära funktrioner kvar.
Så vi såg några militära lämningar där ute.
Och båtar förstås.
Sedan gick vi tillbaka till Kungsträdgården och åt lunch och efter det strålade vi samman med dottern och svärsonen och flyttade oss till Tehuset.
Här två hjältar i silhuett: svärsonen och Karl den XII.
Ja, mer behövs inte för att få en fin dag i Stockholm.
 
Hanneles bokparadis:

Trevliga bilder från huvudstaden!

Svar: Från en trevlig dag!
Mösstanten

Fia:

Fina bilder! Det är trevligt att promenera på det stråket. Min sambo jobbar som kock på en restaurang på Skeppsholmen. Jag är lite avundsjuk på hans arbetsmiljö. Utsikten från mitt jobb har det senaste året varit ut mot stora trafikleder, bland annat har jag sett E4:an. Mitt jobb flyttar under sommaren, så till hösten kommer det att bli utsikt ner mot ett köpcentrum.
Jag jobbade tidigare på Aspuddens skola. Den ligger högt på ett berg, med vidsträckt utsikt över Vinterviken, Mälaren och stora områden med både bebyggelse, skogar och annan natur. Jag skulle ha kunnat stanna på den skolan bara för utsiktens skull.

Svar: Fin utsikt från jobbet är guld värt. Att få jobba på Skeppsholmen måste vara ett stort plus. Stockholms kajer på sommaren är så fint (bara det inte är för varmt). Vatten, båtar, sommarfolk - så mycket att titta på. Den här dagen var vädret alldeles lagom.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Visst är det fint i vår huvudstad!

Svar: Så sant, så sant!
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Det verkar som om Stockholm visade sig från sin bästa sida :)

Svar: Ja verkligen! Och sedan glädjer det ju mig alltid att träffa min dotter och hennes man.
Mösstanten

David och Bella:

Fina bilder 🙂!

Svar: Kul att ni tycker det!
Mösstanten

Amanda Persson:

kul med stockholm och att träffa dottern :)

Svar: Absolut!
Mösstanten

Emma Engström:

Var så längesen jag var i Stockholm, men det är fint där!

Svar: Visst är det!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: