Ett råd - så klarar du värmen

Pust stön stånk! Som ni nog redan förstått har jag svårt för värme. Vi kom hem i förrgår till en tillbommad lägenhet där det var 27 grader inomhus efter att ha varit bortresta en dryg vecka. Det kommer inlägg från resan här på bloggen men idag tänkte jag ge er mitt bästa råd om hur man kan klara de heta dagarna.
Naturligtvis är friluftsbad det bästa rådet för de som vill och kan. Till och med jag, som har utvecklats från en badbaddare till en riktig badkruka, har badat ett par gånger denna sommar. Men bortsett från det är bästa rådet att besöka museer som har luftkonditionering. Bäst är Livrustkammaren i Stockholms slott. Tyvärr är basutställningen stängd för ombyggnad i år.
För ett par år sedan tillbringade jag en mycket het vecka i Stockholm hos min dotter. Meningen var att jag skulle passa på att besöka stadens museer.  Det var så varmt. Solen strålade på den blå himlen. Jag planerade strategiskt och tänkte: jag går av tunnelbanan i Gamla stan och så går jag genom den i skuggan så mycket som möjligt fram till slottet. Så det gjorde jag. Sedan betalade jag inträdet och gick ner i Livrustkammaren.
Å ett sådant härligt ställe! Svalt och luftkonditionerat och dessutom mörkt. Jag slapp det där hemska solskenet! Ni anar inte hur länge jag satt där på en soffa och bara njöt.
En bonus är att det finns en massa intressant att titta på där nere. Tyvärr är ju basutställningen stängd och man kan bara se de kungliga vagnarna den här sommaren. Men det är säkert väldigt bra klimat bland vagnarna också. Dessutom finns skattkammaren med kungakronor och juveler också i källarvalven. Rekommenderas som ett bra alternativ.
Överhuvud taget kan luftkonditionerade museer ge trevlig lindring från värmen. Alla är tyvärr inte så välutrustade, men många är sköna oaser i hettan.
 
Hanneles bokparadis:

Värme är inte skönt, vi köpte AC till vår 86-åriga mor, varm solig lägenhet, tufft för hennes hjärta. Jag har altan runt huset, sitter på skuggsidan, vi är väl de enda av grannarna som behållit träd och har lummigt. Öppet på kvällen, stänger värmen ute på dagen.

Svar: Man får ta det lugnt. Vi har just hälsat på svärmor, 96 år. Hon klarar värmen förvånansvärt bra, men vi poängterade starkt att hon inte ska gå ut under de varmaste dagarna. Fortsätter vädret så här är det nog många gamla som skulle behöva AC.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Jag har funderat på att gå på bio, försedd med en kofta ... men än har det inte blivit av. Finner att jag är rätt trött på ett väder som aldrig ändras, samtidigt är det ju dumt att klaga, för tänk om regnet hade öst ner oavbrutet - det hade inte heller varit idealiskt!

Svar: Ja bio är också ett bra tips. Vi ska sätta oss i bilen med AC och åka till ICA Maxi och handla mat senare idag. Där är det också skönt.Hade det regnat hela tiden hade vi förstås också klagat. Lagom är bäst.
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Vilket bra tips! I veckan har det varit så varmt att barnen inte ens velat gå till badet. De är som fiskar i vattnet.

Svar: Ja, man blir ju varm på vägen hem sedan efter badet.
Mösstanten

Emma Engström:

Jättebra med tips verkligen! :D

Svar: Tack! Fast du som är ung kanske mest hoppar i vattnet och badar.
Mösstanten

Liselotte Johansson:

Jag var och köpte biljetter till bion Mamma Mia. Here we go again.när jag var och handlade. Det var svalt därinne så jag ser fram emot att gå på en sval bio i kväll. Är man i Stockholm och vill gå på museum kan jag verkligen rekommendera Fotografiska museumet. Vi var där för några veckor sedan och det var jättefina utställningar.

Bokdivisionen:

Mitt gym har AC så där trivs jag! Odenplans pendelstågsstation är ett annat svalt tips märkte jag häromdagen! :)

Svar: Alla tips är välkomna!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: