Flaskpost från P

Avdelning Q består av endast tre personer: Carl som är chef, Assad och Rose. De sitter nere i polishusets källare och arbetar med gamla olösta fall. En dag får Carl på sitt skrivbord en sönderslagen flaska med ett meddelande som till stor del är oläsligt. Det är en flaskpost som har flutit iland i Skottland och det har visat sig att meddelandet är på danska.
Vi vet redan från början att meddelandet är skrivet av en pojke som är fången tillsammans med sin bror. Vi får också snart veta att en psykopat utrustad med skåpbil bevakar en religiös familj med stor barnaskara och att han tänker kidnappa ett par av barnen och pressa pengar av famljen.
Allt detta vet inte avdelning Q och vi får följa deras utredningsarbete omkring flaskposten.
Flaskpost från P är en spännande och underhållande bok där allt inte är förutsägbart. Berättelsen innehåller många oväntade händelser och spänningen hålls vid liv till slutet. Boken innehåller också en del humor och har väldigt olika karaktärer där mycket av det som händer ses genom den självsvåldige Carls ögon. Berättelsen är mycket bra konstruerad ända till slutscenen som är riktigt rörande och hjärteknipande.
Att det stör mig att Carl inte ser till att en större del av poliskåren medverkar i den farliga jakten på brottslingen i slutet av boken utan försätter sig själv och Assad i en livsfarlig situation - det bortser jag från. Det verkar höra till genren att hjälten ska ha en uppgörelse med den farliga brottslingen på slutet, mer eller mindre ensam.
Detta är en deckare som jag kan rekommendera och jag har inget emot att läsa fler historier om avdelning Q.
På baksidan av boken läser jag att åtta böcker är planerade i serien och att Flaskpost från P är den tredje. Enligt Wikipedia finns den sjunde boken nu.
Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen, Bonnier pocket 2013.
Och som avslutning önskar jag er förstås en trevlig helg med eller utan deckarläsning.
 
Hanneles bokparadis:

spännande med flaskpost, dottern och jag försökte skicka när vi var i Berlin med hennes klass.

Svar: Visst är det spännande. Man vet inte om, när eller var den dyker upp.
Mösstanten

Villa Frejas bokblogg:

Härligt när en bok man gillar planeras att följas av många fler.

Svar: Ja det är inte dumt. Jag läser inte många deckare just nu men vill jag ha bra deckarunderhållning vet jag att jag kan välja en om avdelning Q.
Mösstanten

Hannas krypin:

Det låter som en riktigt bra och spännande bok!

Svar: Den var spännande ända till slutet.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Gillar Adler-Olsen. Den här har jag inte läst.

Svar: Den enda jag har läst av honom, men bra.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: