Halvårsjubileum

Man ska ta vara på sina jubileer och idag är det sex månader sedan jag startade den här bloggen. Det firar jag med den här pionknoppen som jag fotade tidigare i somras. Den kan få illustrera att jag har lärt mig lite mer om fotografering genom att blogga, till exempel att det går att fokusera på en del av bilden och få resten oskarpt. Även när man fotar med mobil. Det visste jag inte tidigare.
Det var mycket jag inte visste när jag började. Skulle jag få några besökare mer än ett par människor som jag kände som kanske skulle titta in på bloggen ibland? Vad skulle jag skriva om egentligen? Jag läste på nätet och fann att jag borde nischa mig om jag skulle få besökare. Det klokaste var att hitta ett lämpligt ämne och så köra på med det.
Ett lämpligt ämne? Böcker? Jag läser gärna men inte konsumerar jag så många böcker att det räcker till en renodlad bokblogg. Förresten så visste jag inte om jag skulle klara att skriva ett vettigt inlägg om en bok när jag började. Inte tänkte jag starta en livsstilsblogg heller. Så det blev så här som det blev. En salig blandning av böcker, annan kultur, vardag och lite funderingar.
Men trots den trevande starten tycker jag att det går bra. Jag har faktiskt en hel del besökare, från Boden i norr till Ystad i söder. Och några från andra länder också. Jag har hittat trevliga bloggsamarbeten som boklistan på tisdagar (den kommer snart igång igen) och Hett i hyllan som också är ett samarbete mellan bloggare som skriver om böcker. Och så har jag hittat bloggar av olika karaktär som jag följer.
Detta är den första bilden jag la ut. Den hamnade uppochner och jag förstod inte varför. Därför har jag tagit bort den från mitt första inlägg. Men nu när jag jubilerar kan den få komma till heders igen. Jag hade inte många bilder att välja på, så jag la in den här lysande pingvinen som en av mina söner hade med sig till jul. Det var i mitten av januari jag började blogga, och det var klokt att ha bilder till inläggen läste jag på nätet.
Ja så kan det börja.
Trevlig helg nu allihop!
 
Hanneles bokparadis:

grattis på halvårsdag! Visst är det kul att blogga, jag har trädgårdsbloggat och bokbloggat, man lär sig mycket och jag har träffat bloggare i verkliga livet.

Svar: Roligt och spännande. Man lär sig mycket. Blirju tvungen att ta reala på saker ibland för att ha något att skriva om. :-)
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Precis, även om man skriver kort, så får man kolla upp det :)

Här är mina foton om promenader i Göteborg: http://promenadguide.blogspot.com/

Mina samlade bilder om formklippning, hemma och på resor:
http://formklippningtopiary.blogspot.com/:

Svar: Tack för för tipsen om promenader och formklippning!
Mösstanten

Kommentera inlägget här: