Lunch med utsikt

I fredags skulle det bli 33 grader här i Linköping. Inte kul. Så vi flydde till Arkösund den dagen. Kom fram lagom till lunch så det var bara att parkera bilen och gå upp till Arkösunds hotells terrass.
Vi åt deras räkceasar, jättegod, och jag blev så mätt att jag inte kunde äta allt, men maken var visst extra hungrig för när vi var färdiga fanns inte en matbit kvar på tallrikarna.
Arkösund ligger längst ut på Vikbolandet.
Så det är öppet ut till havet.
Det är en bra bit att åka från Linköping dit. Knappt en och en halv timme tar resan. Men vi tänkte att just för att Arkösund ligger så långt ut mot Östersjön skulle det inte vara lika varmt och kvalmigt där.
Det var varmt, men inte fullt lika hett som i Linköping.
Vi hade en fin eftermiddag i Arkösund. Tittade på båtar. Gick lite på hällarna och på bryggorna längs stranden.
Så vi kom hem lite upplivade till vår varma lägenhet.
 
Hanneles bokparadis:

Mums, det kan man kalla utsikt! Äldste sonen bor på en ö uppe på berget, de ser alla andra öar.

Svar: Ja det var härligt!
Mösstanten

Hanneles bokparadis :

om jag får för mycket mat, tar jag med mig Dogge bag, ofta blir det lunch nästa dag. Restaurangerna är bara glada, för avfall är problem för dem - och man ska ju inte slänga bra mat. Räkor går alldeles utmärkt att äta nästa dag - ifall man inte har hungrigt sällskap 😎

JUNITJEJ:

Så vacker utsikt!

Svar: Ja, det var inte dumt.
Mösstanten

veggiehäxan:

Jättefint i Arkösund! Annars är mitt favoritställe vid kusten Gryt. En fin dag i augusti eller september. Inga badgäster utan bara några få som vandrar över klipporna, tittar ut över vattnet, medhavt fika på fortfarande solvarma klippor.

Svar: Gryt är fint. Hade båt där ute en sommar.
Mösstanten

Hondjuret:

Åh, det ser ju fullkomligt ljuvligt ut! Jag glömmer, när det är så här varmt, att det går att göra annat än att sitta och flämta i lägenheten, med fötterna i en balja vatten...

Svar: Man blir rätt slö och oföretagsam. I alla fall jag.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: