Månadens parfym juli 2018

Det här är en parfym för varmt väder som man blaskar på sig då och då under dagens lopp. Jag skriver blaskar på sig för den här flaskan har ingen sprejmekanism.
4711 ska vara skapad redan 1792. Den är en eau de cologne, alltså den svagaste typen av parfym, så doften man får varar inte så länge. Det går alltså åt en del av vätskan när man använder den. Men å andra sidan kostar en flaska inte så mycket att köpa och är lätt att få tag i eftersom den finns lite överallt. Det kan också vara trevligt att använda en doft som inte stannar kvar så länge om man vill byta till en annan parfym senare på dagen. Jag tror att nu i juli kommer vätskenivån att sjunka i en del av mina andra flaskor och provrör också.
4711 passar både män och kvinnor men kanske kan en kvinna tycka att den känns för manlig. Det gör inte jag. För mig är den en fin citrusparfym som också doftar lite örtigt, Den har doft av citrus och basilika i toppen, blommor i mellanregistret och trä, ekmossa och vetiver i basen. Blommorna har jag inte känt av särskilt mycket.
Det här är en anrik parfym som har använts i många år. Namnet 4711 ska vara numret på huset där eau de colognen tillverkades på 1700-talet.
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
tant Hannele:

en gammal goding, är väl tantdoft... köper själv deodorant för män (vill inte ha de där små aluminiumbitar som kliat)

Svar: Egentligen tycker jag inte att man ska kategorisera parfymer som tantparfymer, men jag är ju en tant så ...
Mösstanten

tant Hannele:

jag visste knappt att parfymen fanns kvar, knappast ungdomsfavorit...

Svar: Jodå, den finns. Kan köpas lite här och där.
Mösstanten

Hondjuret:

Åh, när jag känner doften av 4711 blir jag en liten flicka igen som sitter och ser farmor borsta håret framför toalettspegeln i sovrummet. Hennes hår räckte till midjan, men var alltid uppsatt; en lång fläta, lindad till en låg (stor) knut i nacken. Det kändes väldigt privat och högtidligt att få se henne med utsläppt hår! Hon hade 4711 och lärde mig att sätta en liten dutt på vardera handled och sedan sätta handlederna bakom öronen...

Svar: Fint minne. Min mamma var sannerligen ingen parfymmänniska men jag minns att hon hade 4711 hemma.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: