Utställningstips

Som jag skrev igår gör tisdagsboklistan sommaruppehåll så här kommer istället ett tips på en intressant utställning. Det är karikatyrer ritade av Ragnvald Blix som visas på Arbetets museum i Norrköping just nu. Utställningen visar vassa karikatyrer av Hitler och andra nazister. Ragnvald Blix publicerades bland annat i Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning under Torgny Segersterds redaktörskap.
Om ni kommer till Norrköping i sommar rekommenderar jag den här utställningen. Den visas till den 14 oktober. Och om ni kommer dit senare i år så gör ändå ett besök på Arbetets museum. Det är ett bra besöksmål, mitt i Strömmen som det ligger. En egendomlig trekantig byggnad som har varit textilfabrik.
Det här är inte Arbetets museum utan utsikt från det. Längs den södra fasaden går en brygga och det är från den som jag har fotograferat den här skorstenen. Den är ett konstverk skapat av Jan Svenungson och uppförd år 1999.
Här är utsikt mot Bergsbron.
Och här står jag vid yttersta spetsen av Arbetets museum. Ni ser väggen till höger. Den här riktiga skorstenen tillhör Norrköpings stadsmuseum.
Här är en länk till en sida om husets historia på Arbetets museums hemsida. Där kan ni se hur huset som jag står intill byggdes och hur det ser ut nu. Det kallas Strykjärnet på grund av sin form.
Som sagt, en fantastisk miljö att komma till och en fin karikatyrutställning.
 
Emma Engström:

Roligt med lite tips! :D

Svar: Kul att du tycker det!
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

spännande inlägg igen, tack för den!

Svar: Alltid roligt med uppskattning!
Mösstanten

Amanda Persson:

jättebra tips :) kram!

Svar: Tack!
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Jag gillar verkligen det här området! Det fascinerar mig. :-)

Svar: Det fascinerar mig också. Fast ibland glömmer jag bort hur fint det är. Det beror kanske på att det ligger så nära.
Mösstanten

Wanderlust by Jona:

Tack för tipset! :)

Svar: Var så god!
Mösstanten

Ninas hus:

Kul med tips. Jag har inte varit i Norrköping mer än att jag i princip åkt igenom.

Svar: Jag vet, ofta har man inte tid, man har ett resmål, men Norrköping är värt ett besök.
Mösstanten

veggiehäxan:

Jag gillar Industrilandskapet i Norrköping. Ibland har jag varit till Café Strykjärnet. Kanske inte den roligaste miljön men finns en del att välja på för mig också. Är inte van vid att ha flera veganska och glutenfria alternativ att välja på. Första gången på flera år jag har ätit paj ute tex.

Svar: Om du menar caféet vid receptionen så var det stängt när vi var där förra veckan. Restaurangen var öppen dock. Men bra att det fanns alternativ till dig också.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: