Anti-midsommarläsning

 
Många av oss ser fram emot den stora helgen nästa vecka, men alla älskar inte midsommar. Varför då? För mycket mygg till exempel. Hatar sill. Alla blir fulla. Det är kallt och djävligt och regnigt och så ska man ut och dansa runt en lövad stång. Alla andra har så underbar midsommar tillsammans med en massa trevliga människor på landet och här sitter jag. Alla kommer och våldgästar på vårt trevliga lantställe när vi helst vill vara ifred.
Ja orsakerna kan vara många till att inte gilla midsommar och därför vill jag tipsa om några böcker som du kan grotta ner dig i och genom dem befinna dig på en helt annan plats som inte har det minsta med midsommar att göra.
  • Sherlock Holmes bedrifter av Adrian Conan Doyle och John Dickson Carr. Den bygger vidare på Sherlock Holmeshistorierna och genom att läsa den här boken hamnar du i ett kolrökigt London mycket långt från midsommarfirande, jag lovar.
  • Vinterstaden av Arnaldur Indridasson. Reykjavik på vintern, en helt okej deckare. Passar utmärkt om det skulle vara alltför varmt på midsommar. Det händer inte varje år, men man vet aldrig.
  • Frankenstein av Mary Shelley. Behöver jag säga mer? En annan tid, en annan plats och inte alltför otäck så man inte får svårt att sova i den ljusa sommarnatten efter att ha läst den.
Du har kanske fler tips på böcker som kan få oss att glömma midsommar om vi vill det?
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Hanneles bokparadis:

jo, det finns julhatare och midsommarhatare, jag tillhör inte någon av dem. Livet är en fest.
Mary Shelleys bok är värd en omläsning, Adrian Conan Doyle har skrivit massa fina noveller. Dottern kommer hem från Island ikväll.

Svar: Är inte heller midsommarhatare. Inlägget är bara en service till den som är. :-)
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Våldgästa är ett ohyffs, ordna ett knytkalas! Det har vi ofta hos vänner, ordnad eller oordnad; värdinnan bestämmer vad man ska ha med sig.

Svar: Knytkalas är trevligt.
Mösstanten

Emma Engström:

Härligt med en massa böcker! :D

Svar: Ja ibland behöver man komma bort från verkligheten.
Mösstanten

Johanna:

Vilka bra boktips❤️ www.nouw.se/johannna

Svar: Kul att du tycker det.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: