Böcker av författare från Australien

Tisdag och dags för boklista igen. Denna vecka är temat från Johannas deckarhörna Australien. Först kom jag inte på en enda Australisk författare. Hade jag inte läst en enda bok av en författare från denna stora kontinent? Internet fick hjälpa mig och se där, jag hade läst ett par Australiska författare. Så det blev en lista trots allt.
  • Livets träd av Patrick White. Den läste jag för väldigt länge sedan och den handlar om lantbrukarfamiljen Parker på den Australiska landsbygden. Jag minns inte mycket mer än att handlingen framskred långsamt. Jag läser på Wikipedia att författaren har använt sig av myter och folktro i berättelsen.
  • Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty. En kvinna råkar hitta ett brev från sin make på vinden. Maken är bortrest och fast det står skrivet på brevet att det ska öppnas i händelse av mannens död kan hon inte låta bli att läsa brevet. Väl värd att läsa med flera kvinnliga romanfigurers problem och kärleksbekymmer i handlingen.
  • Stasiland av Anna Funder. Var det inte Australien listan skulle handla om? Jovisst. Anna Funder kommer faktiskt från Australien. Stasiland är hennes mycket personliga bok om Stasi och Östtyskland och muren. Jag rekommenderar den varmt. Läs den!
  • A capella av Michel Faber. Jag hade inte läst något av honom och undersökte vilka böcker som fanns. Nej, nej jag orkar inte med hans tjocka bumlingar till böcker just nu, kände jag så då läste jag denna tunna bok istället. Den handlar om en kör på fem personer som samlas i ett stort hus på den belgiska landsbygden för att repetera in ett komplicerat körverk. I morgon kommer en text om denna bok.
  • Den kvinnliga eunucken av Germaine Greer. Jag är lite förvånad över att jag inte har läst den för länge sedan. Den räknas väl som en klassiker inom den feministiska litteraturen. Så jag lånade den på biblioteket och har läst lite i den nu. Kanske räcker det så. Det är så länge sedan den kom ut och tankarna i den känns väldigt välbekanta. Jag har tagit del av en del annan feministlitteratur sedan 1970-talet.
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Villa Frejas bokblogg:

Öppnas i händelse av min död finns även med på min lista. Tack för övriga tips.

Svar: Ja den är riktigt bra.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Livets träd har jag läst, hittar inte Den kvinnliga eunucken...

Svar: Jag lånade den på bibblan. Hade ju inte läst den
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

( Graeme Simsion är Bill Gates favoritförfattare, blev bjuden hem till Gates, som har egen bokblogg)

Svar: Åh, har Bill Gates en egen bokblogg!
Mösstanten

Vargnatts bokhylla:

Många nya tips där! :)

Svar: Ska titta på din lista nu!
Mösstanten

Emma Engström:

Spännande med lite böcker! :D

Svar: O ja!
Mösstanten

A ROOM OF MY OWN:

Patrick White har jag också med men en annan titel. Moriarty har jag läst och gillat. Sugar av M Faber står i min hylla. icke läst. Funder har jag inte läst. Greer fick vara med på min förra Australien - lista (den kulturella VM - spaningen. mycket att göra nu. och så ska en ju se alla matcherna också...)

Svar: Funders bok är jättebra.
Mösstanten

Monika:

Öppnas i händelse av min död har jag på min läsplatta och som vanligt då så glömmer jag bort att jag har den. Får nog ta med den i någon utmaning så att den blir läst :)

Svar: Jag tyckte att den var bra.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

"Livets träd" skulle jag läsa när den var ny men min pojkvän skulle läsa den först. Han slet så länge med den att jag inte ens började ...

Svar: Som jag minns det tog den etttag att läsa.
Mösstanten

Lena:

Tack för tipsen. Moriartys bok har jag i bokhyllan någonstans.

Svar: Den är bra.
Mösstanten

Lottens bokblogg:

Är Germaine Greer från Australien? Det hade jag missat!

Svar: Det missade nästan jag också.
Mösstanten

Sara Pepparkaka:

Jag visste inte att Michel Faber hade anknytning till Australien!

Svar: Jag fick googla fram en lista på australiensiska författare för att få fram en lista, och då fick jag veta att han flyttade till Australien som sjuåring och växte upp där.
Mösstanten

Åsa:

Tack för tipsen! Inte läst någon på din lista. Nåja, började lite på Liane Moriartys bok, då den sågs nästan precis överallt, men det var inte riktigt min kopp te. Sånt händer. ;)

Svar: Visst är det så ibland. Det är inte alltid en populär bok passar en.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: