Böcker jag vill läsa i sommar

Dagens tema från Johannas Deckarhörna är Böcker jag vill läsa i sommar och min lista ser ut så här:
  • Jack av Ulf Lundell. Jag tycker nästan att det hör till allmänbildningen hos en bokintresserad bloggare att ha läst den. Jag köpte den till nedsatt pris på bokrean och tänker alltså läsa den i sommar.
  • Jakten mot nollpunkten av Carl Johan De Geer. Den fanns i vår bokhylla tack vare min man som är förtjust i honom. Den har jättefint omslag och jag ser fram emot att läsa min första bok av Carl Johan De Geer.
  • En dag ska jag ta mig någon annanstans av Karin Thunberg. Den hittade jag också i bokhyllan här hemma. Den verkar vara självbiografisk, om 1970-talet bland annat, och då om de som inte stred på barrikaderna utan levde ett vanligt liv. (Vilket de flesta ju gjorde.)
  • The noise of time av Julian Barnes. Om kompositören Sjostakovitj i Stalins Sovjetunionen. Också den här boken hittade jag i bokhyllan hemma.
  • Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Om Mariam, femton år gammal, som tvingas resa till Kabul och gifta sig med en trettio år äldre man. Denna bok hittade jag på bokbytardisken på biblioteket.
  • Och så en sjätte bok, faktiskt. Jag har blivit inspirerad av vad jag har sett hos flera bokbloggar så nu tycker jag att det är på tiden att jag läser min första danska deckare. Då har jag valt Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen och den hittade jag också på bokbytardisken.
Hur ska det här gå? Sex titlar och mycket mansdominerad. Jag vill varva med några andra böcker av kvinnliga författare. Och jag som läser så långsamt nu för tiden.
Har du någon särskild bok som du gärna vill läsa i sommar?
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Villa Frejas bokblogg:

Jack borde jag kanske läsa.

Svar: Jag har faktiskt redan börjat. Det är mycket ord så jag läser snabbare än vad jag brukar. Undrar hur helheten kommer att bli.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

nya titlar, Jack har jag inte läst, finns i makens hylla.

Svar: Det är ett litet projekt att läsa, ingen bok jag skulle välja av ren lust. Men jag känner mig nog nöjd med att jag har gjort det efteråt.
Mösstanten

Ugglanoboken:

Julian Barnes bok blir jag nyfiken på!

Svar: Min man har läst den och han tyckte att den var bra.
Mösstanten

violen:

Jack har jag ju läst, funderar istället på Lundells nya till hösten. Barnes bok har jag läst, den var intressant och lite tung kanske. Kvinnliga författare finns hos mig. :-)

Svar: Jag såg att du hade kvinnliga författare. Jag planerar även att läsa kvinnor. Ett par intressanta böcker har jag redan på lut.
Mösstanten

Fialia:

Trevlig sommarläsning!

Svar: Ja det hoppas jag!
Mösstanten

A Room of my own:

tänkte läsa Lundells Vardagar. egentligen borde jag lösa om Jack. Tusen strålande solar är väldigt gripande. Julian Barnes brukar jag gilla

Svar: Jag ser fram emot att läsa Tusen strålande solar.
Mösstanten

Annette:

Spännande boktrave :) Jag håller med dig om Jack, och är alltså en obildad bokintresserad bloggare eftersom jag inte läst den. Karin Thunberg, är det författaren och journalisten som gör intervjuer och skriver kåserier på SvD? Julian Barnes är okänd för mig, honom måste jag kolla upp. Tack för alla tips!

Svar: Duh har alldeles rätt om Karin Thunberg.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Har läst fyra av dina sex, Adler-Olsen är bra men just den här känner jag inte till. Hosseini är svårt att lägga från sig när man kommit in en bit. Boken om Sjostakovitj är kanske inget för mej???????????+

Svar: Ser fram emot att läsa Hosseini. Om Barnes bok är för dig eller inte vet jag inte.
Mösstanten

Boklysten:

Tusen strålande solar är väldigt bra och den enda jag läst av böckerna på din lista. Tack för tips om de övriga.

Svar: Jag ser verkligen fram emot att läsa Tusen strålande solar.
Mösstanten

Anonym:

Jag ska läsa Aedan, en samisk släkthistoria av Linnéa Axelsson och en bok om Bloomsberrygruppen, en utställning om dem pågår på Artipelag tom september. Jag läser också långsamt.

Svar: Aedan ärsäkert intressant. Den skulle jag nog också vilja läsa. Och Bloomsberrygruppen - spännande. Vet inget om Artipelag, men googlade. Skulle nog vara en fin utflykt dit nån gång när jag är i Stockholm.
Mösstanten

Monika:

Jack läste jag någon gång på 80-talet. Det tog ett tag att vänja sig vid de långa meningarna utan kommatecken, men när jag väl gjort det så gillade jag den :)

Svar: Jag håller på och läser nu. Mycket ord men den har kvaliteer. Ska bli spännande att se vartåt det barkar hän.
Mösstanten

Marie Eggimann:

Flaskpost är riktigt bra och väldigt underhållande.

Svar: Nä nu förstår jag inte. Jo det gör jag ju. Flaskpost från p förstås. Ske bli kul att läsa.
Mösstanten

Åsa:

Okej, då får man kanske ta och läsa Jack då, för att försöka bli lite allmänbildad. :D
Men Ulf Lundell har väl nyligen kommit ut med en ny bok, tycker jag mig ha snappat upp.

Svar: Jag håller på med Jack nu. Lättläst. Mycket ord. Det finns ju tyvärr alltid böcker man inte har läst som man tycker att man borde ha läst. :-) jag tror jag håller mig till Jack och skippar hans nya.
Mösstanten

Bokdamen:

Jussi Adler Olsen är bra! Jack har jag läst för vad som känns som väldigt länge sen ;)

Svar: Det låter bra om Jussi Adler Olsen.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: