Månadens parfym juni 2018

Den här parfymen kommer från mitt favorithus: Parfums Nicolaï. Den är skapad av Patricia de Nicolaï och jag har skrivit om henne här.
Le Temps d'une Fête lanserades 2007. Den har gröna noter i toppen. Vita blommor som narciss och jasmin i mellanregistret och tränoter, ekmossa och patchouli i basen.
Gröna noter kan vara väldigt olika, till exempel tomatblad, rosmarin eller grönt te. I Le Temps d'une Fête finns galbanum i toppen. Galbanum ska vara bittert grön men jag har aldrig kännt någon bitterhet från den här parfymen. Den har en grön känsla men den är mjuk.
Hur man upplever parfymer är väldigt personligt. Det beror på ens kroppskemi, hur man upplever lukter, vad som passar ens sinnelag och vilka andra parfymer man har luktat på. Om man är van vid söta parfymer tror jag att man tycker att Le Temps d'une Fête är mycket grönare än om man brukar använda en parfym som Chanel nr 19 till exempel.
För mig är Le Temps d’une Fête mjuk med en viss grönhet och blommighet. Både det och namnet gör att jag tycker att den passar bra som min månadsparfym i juni och midsommar. En grön fest.
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
Hanneles bokparadis:

nån Chanel har nog maken köpt till mig någon gång... ser att det är N°19, jag har bra lukt- och smaksinne, oftast bra egenskap, när den sviktar kan det vara begynnande alzheimer,
hittade Eva-Stina Byggmästar på biblioteket

Svar: Nummer 19 är en fin parfym. Passar nästan alltid. Jag har använt upp en flaska men inte skaffat någon ny eftersom jag har så många parfymer. Byggmästar har jag aldrig läst så vitt jag minns.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Den där har jag nog aldrig nosat på, faktiskt. Tror jag får göra det, om jag hittar den!

Svar: Du får nog söka på nätet. Parfums Nicolai har en webshop.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: