Ta hand om rester - 7

Ibland är allting så lätt. Vi hade ätit omelett dagen innan och orkade inte äta allt. Här låg alltså en mumsig rest i kylskåpet och bara väntade. Föreställ er min glädje när jag öppnade kylskåpsdörren och kunde ta fram den här omeletten med fetaost och grönsaker. Ätfärdig till frukost eller brunch. Behöver bara värmas om man vill det.
En bra start på dagen.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat, Rester;
Hanneles bokparadis:

älskar rester, slänger aldrig något! ❤️ Och har lärt mig handla mindre efter de fyra barnen flyttat hemifrån, köper kanske bara EN banan - ledsna frukter blir bra fruktsallad eller smoothie. Om man har frys, blir det inget gammalt bröd heller.

Svar: Många rätter är också godare dagen efter. Soppor och grytor till exempel.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

man är ju lat, skönt att bara värma färdigt :)

Svar: Helt enig!
Mösstanten

Emma Engström:

Åhh nomnom så gott! :D

Svar: Jaa!
Mösstanten

Fia:

Det är bra både för plånbok, tid och miljö att ta vara på rester. Och dessutom är det gott. Jag tror att det var IKEA som gav ut en kokbok som handlade om hur man skulle kunna planera matlagning för flera dagar genom att laga en rätt som sedan kunde bli flera nya under de kommande dagarna. Så perfekt för till exempel stressade barnfamiljer.

Svar: Vilken bra kokbok. Själv har jag inget emot att äta samma mat flera dagar i rad om delbara är god.
Mösstanten

Annette:

Allt med ägg är ju så gott, och extra gott med fetaost och grönsaker! Jag äter väldigt mycket ägg eftersom vi har egna höns, och som tur är har de gamla rönen om att man får för högt kolesterol av för många ägg hamnat på soptippen. Ägg innehåller allt man behöver utom c-vitamin. Nu gäller att man kan äta åtta om dagen om man skulle vilja :)

Svar: Ja det är tur att rekommendationerna har ändrats. Måste vara jättefint att ha egna ägg.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Jag kan ibland bli nästan orimligt lycklig när jag hittar rester. Så skönt att slippa laga ibland, eller bara kunna slänga ihop något snabbt av det man sparat.

Svar: Visst är det bra!
Mösstanten

veggiehäxan:

Ibland lagar jag någon rätt med tanke att ha flera dagar. Antingen att frysa in i portionsförpackningar eller värma upp dagen efter. Om jag gör en gryta värmer jag upp resten dagen efter. Kokar ny potatis, pasta eller ris för det vill jag helst ha nykokt.

Svar: Grytor blir ju bara bättre nästa dag.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: