The Death of Stalin

Inga blommor på bloggen idag utan något helt annat. Vi lånade den här filmen på biblioteket. "Fruktansvärt roligt" står det och fruktansvärt är det. Men filmen är gjord på ett sådant sätt att handlingen blir rolig. Eller rolig? Jag skrattade inte eftersom skrattet fastnade i halsen innan det hann fram.
The Death of Stalin handlar om Stalins död och Chrustjovs maktövertagande. Fruktansvärda och absurda händelser men gestaltade på ett sådant sätt att man står ut med att påminnas om att de har funnits. Jag är ganska säker på att handlingen följer verkligheten. Till exempel var det tydligen så att när Stalin blev allvarligt sjuk hade man avrättat så många läkare att de som fanns kvar att tillgå ingalunda var de bästa.
Den här filmen rekommenderar jag varmt. Kanske som regnfilm i sommar? Eller som solfilm, en het dag när det är svalare och skönare inomhus än ute? Vi såg den i onsdags i väntan på att temperaturen skulle gå ner så pass att vi orkade med en kvällspromenad.
Och nu önskar jag er en trevlig helg.
 
Hanneles bokparadis:

roliga filmer och roliga böcker är svårt... men toppen att kunna låna filmer på biblioteket! Jag rekommenderar Poldark på svt, Cornwall 1700-talet.

Svar: The Death of Stalin var mycket bra. Jag skrattade bara inte.Poldark har jag tittat en del på tidigare.
Mösstanten

Emma Engström:

Denna verkar verkligen vara väldigt intressant och spännande!

Svar: Jättebra film.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Ville se den när den gick på bio, men det blev aldrig av. Ska se om jag kan hyra den någonstans!

Svar: Den är så bra. Hoppas att dufår tag i den.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: