Fjädrar eller inte.

Påskfjädrar importeras från USA. Det är kalkonfjädrar från köttindustrin som färgas. Inga levande djur plockas, men det finns inga garantier för att djuren har det bra.
Därför har många kommuner slopat fjädrar i sina dekorationer. De här påskdekorationerna i Linköping innehåller inga fjädrar utan någon slags tyllrosetter.
Och den här som står utanför ett café är gjord av piprensare.
Tyllen verkar vara syntetisk och det är nog luddet på piprensarna också så det är antagligen inget optimalt alternativ om vi tänker på miljön. Så jag funderade. Papper eller mer miljövänligt tyg går bra inomhus men vad ska man använda ute? Sedan såg jag i nyheterna att Halmstads kommun har påskdekorationer av fårull. Riset är fullt av färgglada ullbollar. Det borde vara mer miljövänligt.
Bör vi då också fundera på om fåren har det tillräckligt bra?
 

Påskpynt?

Kan detta räknas som påskpynt? En tvål i form av ett får, gjord på fårmjölk. Eller får i tvål som jag så skämtsamt sa till min man. Han tyckte faktiskt att det var roligt.
En tid var jag närmast besatt av tvålar, så mitt lager är stort. Det här tvålfåret hade legat länge och väntat. Jag var tveksam till om det ens gick att använda. Men det visade sig att fåret funkade bra. Krämig tvål som nog syns på bilden.
Man kan bli besatt av mycket och köpa på sig både det ena och det andra. Tur i det här fallet att det var tvål, för tvålar håller sig länge.
Och sist men inte minst:
Vad ger man en kombinerad tvål- och boknörd? Det här fick jag av arbetskamraterna när jag gick i pension.
  

Glad Påsk!

I morgon kommer min dotter och hennes man så jag ser fram emot att  umgås med dem och äta god mat. En hel del ägg lär det bli. Förhoppningsvis får vi vettiigt väder under påskdagarna så vi kan vara ute. Det är ett av glädjeämnena under större helger, just att man kan få möjlighet att umgås med de nära och kära.
Ett annat glädjeämne är att vårt hem är ordentilgt städat så det känns ännu bättre än vanligt att vara här hemma.
Lugn och ro under påsken är inte heller fel. Jag uppskattar det trots att jag inte jobbar längre. Som ni nog vet älskar jag att läsa och naturligtvis har jag laddat upp med en påskdeckare, Kvinnan på tåget av Paula Hawkins som jag har hört så mycket om.
Jag kommer att fortsätta blogga under påskdagarna så titta gärna in här. Hoppas att ni alla får en fin påsk.