Ta hand om rester - 4

Vi hade kokat lammlägg i tryckkokaren. Nej nu sa jag fel. Min man hade kokat lammlägg i tryckkokaren. Det var han som förde denna praktiska tingest in i vårt gemensamma hem och jag har inte vågat använda den än. Tryck och ånga som pyser verkar lite farligt. Och om sanningen ska fram är det han som är huvudkocken här.
När denna lammlägg hade kokats fick vi mycket spad, mycket mer än vad som gick åt till sås. I själva verket hade vi fått en fin buljong.
 
Vi skar vitkål i småbitar och fräste den i stekpannan. Sedan hällde vi kålen en gryta tillsammans med buljongen.
Vi hällde i tomatpuré
ett par deciliter vitt vin
och torkad timjan, rosmarin och basilika.
 
När soppan var klar la vi i bitar av lammkorv med hög kötthalt som fick puttra med på slutet. Gott och värmande.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat
Kommentera inlägget här: