Tabulle

Inga matrester den här gången utan ett tips till påskbordet. Tabulle är en sallad från mellanöstern som passar till det mesta. Det finns flera varianter och jag tror att det är vanligare att använda bulgur än quinoa som här. Jag lämnar inget recept med uppmätta mängder. Det finns många recept att hitta på nätet. Jag talar bara om vad som ingår i den tabulle som min man brukar göra.
  • De hackade bladen från en stor knippa bladpersilja. Det är huvudingrediensen.
  • En finhackad vitlöksklyfta som får fräsa i olivolja
  • Hackad gul lök
  • Tomater i lagom stora bitar
  • Quinoa i mängd efter tycke. Kan uteslutas om man vill det.
  • Pressad citron
  • Olivolja
  • Salt och peppar
Tabulle är ett friskt och trevligt tillbehör. Denna sallad passar till det mesta som man kan tänkas äta i påsk, till påskbord med smårätter, till lammstek, till kyckling, till lax - ja till det mesta.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat
Kommentera inlägget här: