Böcker till och om mödrar

På söndag är det mors dag och temat från Johannas deckarhörna är därför idag mödrar.
  • Kära mamma - noveller. Starka debutanter och välkända veteraner utforskar mödrar och moderskap kan jag läsa på baksidan. Jag har inte läst den än, men jag ska.
  • Felicia försvann av Felicia Feldt. Den omdiskuterade boken om Anna Wahlgren som mamma.
  • När man skjuter arbetare av Kerstin Thorvall. Hon skrev böcker före den här om sitt svåra förhållande till sin mamma. I den här boken har hon kommit till en större förståelse av sin mammas situation. Boken handlar om skogshuggardottern Hilma som gifter upp sig men som inte får veta att hennes man lider av psykisk sjukdom förrän efter vigseln. Mycket bra bok.
  • My left foot av Christy Brown. Jag har bara sett den som film, men där skildras en mamma som kämpar med alla sina krafter, både fysiska och psykiska för sin handikappade son. En fin skildring av en mor men risken är att man som mamma känner sig underlägsen och tänker: det där hade jag aldrig orkat.
  • Tre små Rograr av Kristina Olsson. Nu gör jag kanske en fuling här för den här boken har jag skrivit själv. Den handlar om en kvinna som får trillingar och pappan vill inte veta av dem. Han heter Roger.
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Hanneles bokparadis:

passande mammaböcker, Felicia Feldts bok är så stark.

Svar: Ja den är stark. Kul att du tycker att böckerna passar. :-)
Mösstanten

A ROOM OF MY OWN:

Novellsamlingen låter intressant. de tre nästkommande har jag läst. men din bok kände jag inte till. klart att du skulle ha med den!

Svar: Om novellsamlingen vet jag ju inte än vad jag tycker, men omslaget var ju så morsdagsaktigt så den måste ju vara med.
Mösstanten

Books&Brunch:

Väldigt härliga boktips! Tre små Rograr låter som en rolig bok enligt titeln?

Svar: Tragisk med en del svart humor, skulle jag nog säga.
Mösstanten

Vargnatts bokhylla:

Felicia försvann har jag varit nyfiken på!

Svar: Värd att läsa, tycker jag.
Mösstanten

Marie:

Felicia försvann har jag läst, en stark bok. Men vad är sant och inte.

Svar: Nej vi kan inte veta om allt stämmer i den boken. Att livet inte kan ha varit helt lätt för barnen i den familjen vet vi dock.
Mösstanten

Annette:

Vad spännande med din egen bok, så hemskt att uppleva att pappan till barnen inte vill veta av dem. Jag har inte läst de andra heller, men har varit nyfiken på Felicia försvann ganska länge nu. Tack för alla tips!

Svar: Felicia försvann är verkligen värd att läsa.
Mösstanten

Monika:

Har inte läst någon av dessa, jag verkar inte läsa många böcker som handlar om mammor :)

Svar: Nej det måste man ju inte.
Mösstanten

Bokdamen:

Intressant lista! Känner till några men har inte läst, tack för tips!

Ninas hus:

Men vad spännande med ditt eget alster! Kul titel, den gillar jag! Jag var på väg att skicka in en novell till just den antologin, men hur det nu var så hann jag inte klart så det blev aldrig något. Ska köpa och läsa den. Tack för tips.

Svar: En novell till Kära mamma?
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

Christy Browns historia är fantastisk, jag har iofs inte sett filmen. I verkliga livet fick han ett jättesorgligt slut.
Kerstin Torvall tänkte jag aldrig på men hennes mamma-skildring gjorde avtryck! Minns att min egen mamma var upprörd: hur kunde man skriva så om sin mor? "Felicia försvann" har jag nog tänkt hoppa över tror jag. Och så dyker en bok du skrivit själv upp - så roligt! Bra titel. Ska kolla den.

Svar: Kul om du gör det.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: