Bröllopsyra

Idag gifter sig Meghan Markle med prins Harry. Eftersom jag tycker om att titta på och läsa om kungligheter på nätet har jag tagit del av diverse "skandaler" omkring detta bröllop. En rubrik i veckan var: "Meghan förkrossad - nu vill inte hennes pappa komma till bröllopet". Det var Svensk Damtidning.
Då skulle det bli problem förstås, inte bara att det naturligtvis måste vara väldigt tråkigt för Meghan Markle utan också problem med bröllopsceremonin. Vem ska leda Meghan Markle till altaret?
Det här brudparet såg jag i Ljusdals hembygdsgård i somras. Jag vet inte om brudparet gick gemensamt uppför kyrkgången redan på 1800-talet men det har länge varit en svensk sed. En bra sed, som uttrycker att det är två jämställda parter som ska vigas. Har man den seden finns i varje fall inte problemet med vem ska ska överlämna bruden.
Men brudparet från Ljusdal strålar dessvärre inte av lycka. Jag får hoppas att de bara är tagna av stundens allvar och begrundar det stora steget de tar i sitt liv. Förhoppningsvis fick de ett bra äktenskap.
Det önskar jag även Meghan Markle och prins Harry. Det kan inte vara lätt att bli ingift i det engelska kungahuset med alla regler och restriktioner och alla skriverier och fotografer som står med sina teleobjektiv var än man går och som klättrar upp i träd och på murar för att få pikanta foton. För att inte tala om pressens alla rubriker som sällan grundar sig på sanningen.
Lycka till! säger jag till Meghan och Harry och alla andra brudpar som gifter sig nu i pingst.
Hur är det med er? Är ni intresserade av kungliga bröllop?
Trevlig pingsthelg önskar jag er alla.
 
Kategori: Livet Taggar: Bröllop, Pingst;
Hanneles bokparadis:

kul att kungligheter förnyar sig, även frånskilda duger numera, i Norge funkade det bra med ensamstående mamma... Att gifta sig förr var ju en allvarlig sak, gällde hela livet - inte fick man välja själv heller; bönderna skulle hålla ihop sina marker...
tv och iPad är ju samma sak, kanske sitter jag ute i trädgården och tittar ❤️

Svar: Ja de måste nog förnya sig. Samhället ändras ju. Kul med lite fest och ståt.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Jag måste erkänna att jag inte har jättestort intresse för detta, men det har jag å andra sidan inte för andra kungligheter, kändisar eller annat som skrivs i skvallerpress. Vet inte varför, men så har det nästan alltid varit.

Svar: Nej om man tycker att det är kul med kungligheter så kan man ha glädje av det, men gör man det inte så har man kul på något annat vis. Jag var inte så intresserad förr.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: