Hållbara bloggar

När jag nu är inne på hållbarhet tänkte jag tipsa om två bloggar som kan vara bra att följa med tanke på miljön och att leva hållbart.
Det är inte så lätt att göra det, vi har inte tid, vi orkar inte, vi rycks med av butikernas reor och extrapriser. Och nu när vi har Internet är det alltför lätt att bli sugen på något och vips har man klickat och beställt hem en vara.
Den första bloggen är Slow fashion som drivs av Johanna Nilsson som kommer från Östersund men som numera bor i Stockholm. Hon har bland annat haft en klädbutik med hållbart mode och designar även smycken.
Johanna Nilsson vill själv gärna byta ut sina kläder ganska ofta och ger därför tips på hur man kan handla begagnat och byta ut sin garderob utan att belasta miljön. Hennes blogg innehåller mycket kunskap och information.
Motsatsen till slow fashion är naturligtvis fast fashion och det har jag skrivit om här.
Den andra bloggen är Minimalisterna. Jag har skivit om den tidigare här. Minimalisterna drivs av Elisabeth Byström och Johan Ernfors som bor med sina barn i en tvåa men nu har skaffat större bostad som de ska flytta till. De skriver att de har ett brinnande intresse för både filosofin bakom och de praktiska fördelarna med minimalism och det gäller både oss individer och samhället.
Som jag har skrivit tidigare är jag själv inte minimalist men jag tycker att vi alla kan lära oss en del av Minimalisterna och kanske komma på nya tankar om hur vi lever vårt liv. Även den här bloggen innehåller mycket nyttig information.
Avslutningsvis kan jag berätta att det är den fjärde sommaren jag använder den här prickiga klänningen och den funkar fortfarande fint. Så även om jag inte är minimalist så är jag ingen stor shoppare.
Hur tänker du omkring hållbarhet och shopping?
  
Kategori: Livet Taggar: Hållbarhet, Kläder, Miljö, Mode;
Hanneles bokparadis:

har alltid lagat mina kläder, även barnens - eller min mor, trasiga dragkedjor, knän... Böcker är enda jag klickar hem, hittat mycket på bra loppis, flitig på bibliotek. Våra trädgårdsmöbler är väl 30 år, köpt på rea för halva priset... Barnen köper mycket kläder till barnbarn på loppis, byter med varandra.

Svar: Det låter bra. Själv tycker jag att det är svårt att köpa kläder second hand, men istället använder jag dem jättelänge och köper inte mycket.
Mösstanten

veggiehäxan:

Har handlat mycket på loppis och fått av andra som rensat garderoben. Jag gör likadant. Det jag inte använder eller riktigt trivs i lämnar jag vidare. Antingen till någon annan eller till loppis. Det jag trivs med använder jag så länge det hänger ihop. En väl använd och urtvättad kjol tex har jag hemma. Jag vill ha mjuka och bekväma kläder hemma och då kan gamla favoriter hänga med länge till.
Mjuka och urtvättade strumpor använder jag när jag smort in fötterna.


Svar: Återbruk är bra. Jag tycker om att använda mina kläder länge. Ibland blir jag riktigt ledsen när jag är tvungen att ta farväl av en gammal favorit.
Mösstanten

Fröken Minimalist:

Jag älskar bloggen om Slow Fashion, den är verkligen läsvärd! :)

Svar: Visst är den bra. Tankeväckande och mycket kunskap.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: