Klimakteriehäxan

En blogg som jag följer är Klimakteriehäxan som drivs av Aina Bergvall. Hon skriver om böcker och annan kultur, om livet och vardagen och också om aktuella händelser. Aina Bergvall har bland annat varit redaktör för Rapports 19.30-sändningar och har varit SVT:s korrespondent i Latinamerika.
Aina Bergvall är en driven skribent och det är trevligt att följa en blogg av en kvinna i ungefär min ålder. Åtminstone hos min bloggplattform Blogg.se verkar de flesta som bloggar vara mycket yngre än jag. I alla fall är det de som framhålls och syns. Missförstå mig rätt nu. Det är inget fel med ungdom och till exempel bloggarna Teknifik, Underbara Clara och Johannas deckarhörna som jag har skrivit om här drivs av yngre kvinnor. Och dem följer jag gärna.
Tillbaka till Aina Bergvall. Hon startade sin blogg 2004 och 2008 gav hon ut boken Klimakteriehäxan. Där finns samlat inlägg från hennes blogg. Det är en trevlig bok att läsa, korta kåserier med skratt och allvar som jag ibland känner igen mig i och som ibland får mig att fundera. Över huvud taget tycker jag att Aina Bergvalls blogg har substans och ett gediget innehåll. Det är inte alla bloggar där inlägg lämpar sig att ges ut i bokform, men här fungerar det. Jag tänker mig att boken Klimakteriehäxan till exempel kan fungera mycket bra som lektyr innan man ska släcka lampan och sova. Särskilt om man inte är någon långläsare i sängen.
Klimakteriehäxan av Aina Bergvall, Isaberg förlag 2008.
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Klimakteriehäxan:

1000 tack till dig, Mösstanten, som gav mig en sån trevlig start på dagen! Du gjorde mig jätteglad. Förstås.

Svar: Jag blev glad när jag läste boken.
Mösstanten

Klimakteriehäxan:

PS det blev förstås FB-delning och en blänkare på bloggen - jag lånade din bild, hoppas att det är OK?!

Svar: Klart det var ok! Tack för delning och allt. Du har många fler besökare än jag. Min statistikpelare sköt i höjden.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

Visst är den bra, min bok är signerad :)

Svar: Ja, en verkligt trevlig bok från en bra blogg.
Mösstanten

Ninas hus:

Vad kul. Tack för tips!
Kram Nina

Svar: Varsågod.:-)
Mösstanten

Kommentera inlägget här: