Lunnevad 150 år

I lördags firade Lunnevads folkhögskola 150 år. Den ligger vackert på landet mellan Linköping och Mjölby. Den har musiklinje, konstlinje och danslinje och allmän kurs. Dessutom har jag gått skrivarkurs där på 1980-talet.
Vi smakade på den jättelånga tårtan och och stod i skuggan och hade det skönt en stund. Sedan gick vi runt och tittade.
Lunnevads folkhögskola startades 1868, hette då Östergötlands folkhögskola och låg i närheten av Vadstena. 1872 flyttade skolan till Lunnevad. Skolan var en av de tre första folkhögskolorna i Sverige och inriktningen var medborgarutbildning för män från bondeklassen. Nu ägs skolan av Region Östergötland och den är religiöst och politiskt obunden.
Det var mycket som hände utomhus, bland annat satt en fiolspelare på slänten ner mot kvarndammen och spelade liksom näcken. Jag hoppas att ni skymtar hen på andra sidan vattnet.
Eleverna från konstlinjen hade konstmarknad.
Det är givande att vara på ett ställe där flera konstarter finns. När jag gick skrivarkursen gjorde vi en antologi tillsammans med konstlinjen. Vi skrev och de gjorde bilder. Ibland kom texten först och inspirerade till bilden, ibland var det tvärt om. Jag bidrog med några dikter i antologin. Detta är en av dem.
Senare i veckan återkommer jag från Lunnevad med lite inomhusbilder.
 
Hanneles bokparadis:

fint kort på de två paren... gick en vecka på sommaren skrivarkurs i Fridhems folkhögskola i Svalöv för några år sedan, sånt är trevligt.

Svar: Absolut trevligt. Den här skrivarkursen var lite längre och varade hela höstterminen.
Mösstanten

Ninas hus:

Vilka härliga bilder, ni verkar ha haft en fin dag. Så kul också med din dikt, den gillade jag verkligen!

Svar: Kul att du gillade dikten.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: