Månadens parfym maj 2018

Tro nu för all del inte att den här parfymen luktar vitlök. Det var bara så att jag behövde en storleksreferens. Det här en en miniflaska som jag fick en gång när jag handlade parfym på nätet.
Parfymen heter Fleurs d'Oranger och skapades 2003 av Christopher Cheldrake. Parfymhuset heter Serge Lutens och där kan man hitta många fina dofter.
De mest framträdande noterna, som man säger, i Fleurs d'Oranger är apelsinblomma, jasmin och natthyacint. En "vitablommorparfym" med andra ord. Jag känner apelsinblommedoften starkt när jag använder den och då minns jag krukväxterna som min man hade på fönsterbrädan i sin lägenhet när vi var nyförälskade. När de blommade luktade det just så.
 
Kategori: Parfym Taggar: Parfym
Fia:

Härligt med parfym som ger goda associationer.

Svar: Ja dofter kan ju ge dåliga associationer också. Jag vet att det finns människor som har undvikit att använda sin älsklingsparfym under svåra händelser därför att de har varit rädda för att den för alltid ska förknippas med dem. Men den här parfymen minner mig om en fin tid.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

hihi, kul kontrast :)

Svar: Ja vad skulle jag ta? En tändsticksask är ju så ful.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Den verkar ju lukta väldigt gott!

Svar: Ja, det tycker jag. Men det är förstås väldigt personligt hur man upplever en doft. Sedan beter sig ju parfymer olika på olika personer beroende på kroppskemin.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: