Ta hand om rester - 6

Det blir inte alltid så lyckat. Vi hade en bit laxfilé som hade tillagats i ugnen. Vi ville ta hand om den och samtidigt längtade vi efter tomatsoppa. Vi delar laxfilén i två delar och lägger dem i våra soppskålar, tänkte vi.
  • grönsaksbuljong
  • grovhackad lök som frästs i olja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vitt vin
  • grädde
  • salt, peppar och en aning sambal garlic
  • basilika
Det blev en god och mustig tomatsoppa. Vi la laxen i botten av skålarna och hällde soppan över den. Lite extra basilika, lite olivolja och en klick crème fraiche. Mums!
Det var bara det att detta var ingen bra kombination. Mitt råd är: lägg inte laxfilé i den kryddiga och mustiga tomatsoppan. Lägg den hellre i broccolisoppa.
I tomatsoppa kan jag tänka mig att bitar av stekt halloumi eller riven parmesan passar mycket bättre.
 
 
Kategori: Mat Taggar: Mat, Rester;
Hanneles bokparadis:

slänger aldrig något... igår var kylskåpet tomt, men vi fick en fin omelett ändå. Köper mindre, kanske bara ETT äpple, inte kilovis längre som bara ledsnar i kylskåpet. Håller på att tömma frysen, äta upp... så inget gömmer sig längst bak. Nu har vi sån där modern självavfrostande, lätt glömma något. Frukt, bär, grönsaker i frysen - innehåller inget fett - håller flera år, men ska försöka äta upp ändå... Där finns massa godis; broccoli, brysselkål och annat - maken vill inte ha, men svärdottern och jag har fest ibland :)

Svar: Nej, slänger mat gör vi inte. Uppfostran och så försöker vi vara lite hållbara. Många bäckar små.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

tomt i kylen, för jag sov över hos sonen, barnvakt - och jag fick äta färdig god mat hela helgen!

Svar: Visst är det gott att äta andras mat!
Mösstanten

Ninas hus:

Jag tycker också att det är viktigt att ta hand om rester. Det går att göra jättegoda grytbaser på trötta grönsaker och frysa in. Tycker att din soppa låter jättegod att äta bara som den är med ett gott bröd till. Mums.

Svar: Ja det är viktigt att ta hand om rester både för ens egen ekonomi och med tanke på miljön. Soppan var verkligen god. Tack vare min man. Han är huvudkocken här. Grytbaser på trötta grönsaker - bra tips.
Mösstanten

Annette:

Det både ser gott ut och låter gott utifrån ingredienserna. Vi gillar soppor hela familjen, och äter det ganska ofta, särskilt matiga soppor som är mer som grytor. Den här varianten skulle jag gärna prova.

Svar: Visst är soppa gott. Enda felet var att vi la dit laxbiten.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: