Fantastiskt!

I lördags var det fantastikmässa på Linköpings stadsbibliotek. Det var Östergötlands fantastikförfattare som hade samlats. Och som ni ser på foldern innebär fantastik skräck, fantasy och science fiction. Tänk att det finns så många fantastikförfattare i Östergötland.
Jag lyckades fånga ett par av dem på bild. Här är Ulrika Edvinsson Sundin.
Och Jenny Töredal.
De hade ett intressant panelsamtal om vad fantastik är - som jag kom alldeles för sent till och bara hörde slutet av. I alla fall var den sista frågan vad som skiljer att skriva fantastik mot att skriva en vanlig berättelse som finns i dagens eller i historisk verklighet. Jag förstod att även fantastikförfattare måste göra research. Och att de måste vara noga med att skapa sin egen verklighet och att hålla sig inom den när de skriver. Eller måste? Så sa de inte. Man kan bryta regler hur mycket man vill när man skriver, bara man har reglerna klart för sig och vet vad man gör.
Även om jag själv inte är någon fantastikläsare i stor omfattning så tycker jag att det är fantastiskt att alla dessa fantastikböcker finns. De lockar så många människor till läsning. Dessutom kan man ta upp samhällsproblem genom att lägga dem i en annan värld och de blir då belysta på ett annat sätt än i en berättelse om vår verklighet. Och många av böckerna innehåller starka hjältinnor, något som behövs i dagens värld.
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Jessica Högberg:

Mycket tjejer som skriver!

Svar: Det är bra!
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

roligt att variera sin läsning och tänja på gränser

Svar: Ja det är det. Köpte en antologi som jag kommer att läsa så småningom.
Mösstanten

Emma Engström:

Nämen så roligt! :D

Svar: Ja det var det verkligen.
Mösstanten

Kraka:

Trevligt med alla boktips. Gå på bokmässor är alltid nice. :-)

Svar: Ja det är det. Stora bokmässan i Göteborg kan kännas lite för bullrig dock. Men mindre mässor är alltid trevligt.
Mösstanten

Yasmine:

Vad kul att de lokala författarna får visa upp sig :)

Svar: Visst är det bra.
Mösstanten

Kommentera inlägget här: