Ta hand om rester - 15

Min man hade gjort en god och mustig tomatsoppa. I kylskåpet fanns stekta kålrotsbitar och stekta blandgrönsaker från en fryspåse. Vi hällde dem i grytan. Kålroten passade jättebra i tomatsoppan.
Vi åt soppan och njöt. Nästa dag gjorde vi samma sak. Jag har inget emot att äta samma mat flera dagar i sträck om den bara är god. Men fast vi ätit av tomatsoppan i två dagar hade vi ändå lite kvar.
Tredje dagen ville vi ha något annat. Vi lade lök, vitkål och lårbensfiléer från kyckling på en långpanna. Vi hade köpt en pumpa också. Tänkte att vi skulle prova. Eftersom vi aldrig hade lagat till pumpa tidigare valde vi en mindre sort: hokkaidopumpa.
Nåväl. Pumpan i bitar hamnade också på långpannan - vi kryddade och så in i ugnen med alltihop. Praktiskt tänkte vi, allt i ett och så värmer vi det som är kvar av soppan till sås.
Vi satte ugnen på 200 grader, på med varmluftsfläkten och efter 15 minuter rörde vi om på plåten och så fick den åka in i ugnen i 10 minuter till.
Det var lite för länge. Löken, vitkålen och framförallt pumpan hade varit för länge i ugnen. Vi kunde ha läst på innan. Men det smakade inte otäckt och en rejäl porttion med tomatsoppesås till slank enkelt ner i magen.
Det var den 31 november förresten, själva Halloweendagen om jag inte har fel. Och nog blev färgerna på tallriken lite Halloweenaktiga?
Nu fick vi mycker rester igen. Pumpabitarna plockade vi bort från resten av maten och dem mosade vi helt enkelt med en gaffel och åt en annan dag. Lite mer salt och peppar och pressad citron över. Pumpamos var gott.
Ja så kan det gå till i vårt kök.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat, Rester;
Hanneles bokparadis:

Mums, jag vill verkligen inte laga mat värje dag, ändrar gärna något färdigt som finns i kylskåpet, vi "fuskar" mycket med färdigmat också, finns så mycket bra nu.

Svar: Vi brukar köra från grunden, men ofta blir det enkelt som till exempel omelett eller laxfilé och djupfrysta grönsaker. Ja djupfrysta grönsaker kan kanske tyckas vara fusk, men de ska ju ha ett bra näringsinnehåll. Och tomatsoppan brukar lagas med hjälp av tomatpuré förstås. Det kanske också är fusk? Allt beror på hur man ser det.
Mösstanten

Mrs Kjellström :

färgglad mat blir oftast godare :D
pumpapaj är riktigt gott så de får ni laga om ni inte prövat de :)

Svar: Har inte prövat pumpapaj. :-)
Mösstanten

Amanda (Swedish Passport):

Mums vad det där såg gott ut, så smart sätt att ta tillvara på rester på! :)

Svar: Ja mumsigt var det.
Mösstanten

ebba:

vad det där såg gott ut :)

Svar: Det var gott! :-)
Mösstanten

Lillan Kind:

Det låter som riktigt smakliga kombinationer av rester och gott ser det ut också!😊 Jag försöker bli allt bättre på att ta vara på maten och våga experimentera lite😊

Svar: Jo gott var det. Jag tycker att restmat ofta är jättegod.
Mösstanten

Yasmine:

Låter superspännande! :)

Svar: Spännande att se hur det blir. Oftast blir det bra.
Mösstanten

Emma Engström:

Rester kan man verkligen göra mycket med! :D

Svar: Absolut!
Mösstanten

Hanna Karlsson:

Vad gott med en massa grönsaker!

Svar: Grönsaker är mums!
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Mmm, så gott!

Svar: Mumsmums!
Mösstanten

Bella:

Pumpa är så gott! Och lite ovanligt, i alla fall här uppe i norr :)

Svar: Man odlar den kanske inte lika mycket norrut?
Mösstanten

Kommentera inlägget här: