Ett lyckat projekt

Böckerna är ordnade och vi har rensat ut massor. Det här är skönlitteraturhyllor i vardagsrummet. Böckerna är uppställda alfabetiskt och det finns lite luft på hyllorna för nyförvärv. Men det är en del böcker här som väntar på att bli lästa och som kommer att rensas ut efter det.
Här är facklitteratur i vardagsrummet. Fredrika Bremer och systrarna Brontë får samsas med Stalin och Hitler. Stackars dem. Men vi tyckte att det var vettigt att ställa biografierna i en särskild avdelning. Dramatik och lyrik finns i arbetsrummet och där finns också en massa mer facklitteratur.
De små avdelningarna längst upp till vänster och höger innehåller böcker som jag har tänkt läsa. De flesta har jag hittat på bokbytardisken på biblioteket och de kommer att läggas tillbaka där så småningom.
Alltså så bra det blev, men vilket jobb! Här är ett foto taget under arbetets gång. Jag skrev i måndags om hur tillståndet var när vi började rensa och ordna. Länk till inlägget här.
En stadig frukost kan då vara av nöden.
Alla de gamla bokhögarna är borta, men vi har skapat nya. Det här är böcker som är utsorterade. De ska bort.
Här är fler böcker som ska ut. Och dem jag visar nu är inte alla. Vi har verkligen gjort en radikal rensning och det känns så bra. Jag tror inte att vi kommer att sakna böckerna som vi gör oss av med. Det är massor med bra böcker men de som är lästa räknar jag med att aldrig läsa igen. Och varför ska de då stå eller ligga hemma hos oss och ta upp plats som inte finns? Obs! Vi slänger dem inte. Vi ger bort dem så kan andra människor ha glädje av dem.
Ja nu känner jag mig riktigt duktig och kan lugnt koppla av. Trevlig helg allihop!
 
Kategori: Böcker Taggar: Böcker
Hanneles bokparadis:

Härligt, bra jobbat, skönt att rensa också, vi gjorde det gemensamt för några år sedan, det blev flera kassar. Vissa lästa klassiker får bo kvar. Hoppas damerna är nöjda med sitt sällskap... Hyllorna är lite glesa, jag köpte några extra, typ till mindre pocket.

Svar: Och visst får vissa lästa böcker stanna kvar. För att man kanske vill återkomma till dem. Eller för att man helt enkelt vill ha dem där. Och sedan kan man jusamla på en viss författare ...
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

jag har också en hel del böcker som ska läsas och lämnas tillbaka, så småningom. Och mammas finska böcker, vill ta det lite lugnt med.

Svar: Ja det finns vissa nostalgiböcker som man gärna sparar.
Mösstanten

Nilmas Bokhylla:

Se där ja! Jag gör också såna stora rensningar då och då, senaste när vi flyttade i mars. Nu har jag dock betydligt större bokhyllor så nu rymmer de lite mer.

Svar: Stora bokhyllor är inte fel. Och visst behöver man rensa. Vi har rensat ut en hel del före denna storrensning. Och nu hittar vi ju bland böckerna också. :-)
Mösstanten

Jessica Högberg:

Snyggt jobbat! Vi gjorde oss av med "alla" böcker för ett tag sen, men vi gav också bort=)

Svar: Va??? Gjorde ni er av med allihop? Ge bort ska man.
Mösstanten

Hanneles bibliotek:

(min mors finska böcker är inte direkt nostalgi, flesta plockade från stängda finska skolor - men jag vill titta igenom ändå innan de hamnar i pappersåtervinnig - läskunniga finnar är gamla och bor i små lägenheter)

Hanneles bokparadis på Hisingen:

Biblioteken i Göteborg är fantastiska; massa nya böcker på finska, några finska bokcirklar också!

Svar: Vad bra! Själv har jag ingen koll på hur mycket finsk litteratur de har.
Mösstanten

David och Bella:

Vilken bokmal du är! Jag gillar folk som har hyllor fulla med böcker, det ser så härligt ut 🙂 Skönt med ordning och reda i hyllorna och att det finns plats för lite nytt. Mitt läsande går i perioder men jag önskar att jag tog mig mer tid att läsa!

Svar: Ja nog är jag en bokmal alltid. Men jag har inte alltid läst lika mycket som nu. Jobb och barn och det ena med det andra.
Mösstanten

Lillan Kind:

Så bra det blev!😊 Precis som jag vill ha det. Har i nuläget huvudsakligen facklitteratur i ett rum och skönlitteratur i ett annat, men har stuvat in böcker ovanpå bokraderna och i högar här och där. Tanken var att ha ett rum som bibliotek.

Svar: Ett rum som bibliotek är en dröm. Men våra rum räcker inte till för det. :-)
Mösstanten

Jessica Högberg:

Ha ha, inte exakt alla men nära på=)

Svar: Det var skönt att höra att ni har några kvar. :-)
Mösstanten

Kommentera inlägget här: