Halloweentider

Mer Halloweenaktigt än så här blir det inte på bloggen. Vi brukar inte fira Halloween.
Men det betyder inte att jag har något emot Haloweenfirande. Allt som gör livet roligare är väl bra? Om vi hade suttit här och sagt att vi inte vill ha några importerade högtider då hade vi inte haft midsommar, och att fira ett siciliansk helgon, alltså Lucia, hade inte kommit på fråga.
Så fira ni som vill. Man har inte roligare än man gör sig, som vi säger här i Östergötland. 
När man inte firar Halloween kan det bli lite konstigt ibland. För några år sedan kom några barn och ringde på dörren och sa: Bus eller godis! Jag blev helt perplex. Äh jag har inget godis, sa jag och stängde dörren, för det hade jag inte. När barnen hade gått kom jag på att de kunde ha fått en slant istället, men det var så dags då.
Senare skulle jag gå ut. Så konstigt, det ligger något vitt här på golvet utanför min dörr, tänkte jag. När jag såg närmare efter var det vitt inne i hallen också. Ungarna hade hällt mjöl i mitt brevinkast.
Ja så kan det gå när man bara stänger dörren utan att ge något till barnen.
Det var inget problem. Mjölet gick lätt att dammsuga upp. Jag tyckte faktiskt att det var riktigt roligt.
 
Hanneles bokparadis:

Man ska ta tillvara alla möjligheter till fest en mörk lång höst... svårt med datum i Sverige, men i USA firas halloween alltid den 31:a oktober. Allhelgona inte populärt heller i Sverige i början på femtiotalet; de renläriga svenska prästerna gillade inte den katolska seden att pryda bortgågna släktingars gravar med ljus...

Svar: Även om jag inte halloweenfestar tycker jag att det är kul att andra firar. Gravljus brukar jag sätta ut vid allhelgona. Det är väl också ett slags firande. Sorgligt förstås och väldigt hårt ibland om man nyligen har förlorat någon, men vackert och värmande också.
Mösstanten

Kraka:

Halloween är en rätt trevlig möjlighet till fest just när hösten skiftar in sig i vintermörkret. Jag firade året innan halloween slog igenom i Sverige. Min son var liten då och vi hade en riktigt trevlig fest med vänner.
Mjöl i brevlådan är ett bus på lagom nivå. Tyvärr är en del bus både otäcka och farliga.

Svar: När jag är ute och promenerar är det så trevligt om jag kommer förbi ett hus där en pumpalykta lyser utanför. Men om en zombie kommer i mörkret och skrämmer mig halvt fördärvad blir jag förstås inte lika glad.
Mösstanten

Angelica Wåhlin:

Vilken härlig inställning du har! Vi firar inte heller halloween egentligen, men tycker det är så väldigt roligt att se alla coola sminkningar osv som andra hittar på :)

Svar: Visst är det roligt om andra har roligt!
Mösstanten

Yasmine:

Jag har aldrig firat halloween, och har inga planer på att börja heller, men det är kul att se vad andra gör! :) Älskar din inställning till mjölet! Jag hade också tyckt att det var kul!

Svar: Något jag minns. Glömmer det inte. :-)
Mösstanten

Lillan Kind:

Ja det är så sant att man har inte roligare än man gör sig!😃 Jag pyntar lite måttligt och tittar på någon läskig film😆 Det var lite kul med mjölet i brevinkastet!😂

Svar: Just det! Läskiga filmer hör till Halloween också.
Mösstanten

Hanneles bokparadis:

barnens kusiner är amerikanska medborgare, hade många amerikanska arbetskamrater, det blev fester ibland.

Svar: Ja det kan jag förstå. Halloween är ju stort i USA.
Mösstanten

Carolina:

Haha alltså barnens påhitt ibland! Jag är egentligen inte en person som firar halloween, men jag älskar att pynta med lite pumpor och en fin outfit med halloween tema på :D

Svar: Det är väl härligt att mysa till det.
Mösstanten

Mrs Kjellström :

tycker den dagen är lite speciell men firar den gör vi inte... Fixade pumpor o lite så när pojken bodde hemma men inget alls nu längre :)

Svar: Nej var och en gör det som passar den ochdå är det bra.
Mösstanten

David och Bella:

Vad gulligt av dig att tycka att buset var roligt!

Svar: :-)
Mösstanten

Kommentera inlägget här: