Ta hand om rester - 14

Vi hade grönkålssoppa. För att den skulle räcka till två portioner spädde vi ut den, hällde i mer grönsaksfond och grädde och crème fraiche. En skvätt sherry också.
I kylskåpet fanns också makrill som hade blivit över från dagen innan. Det är inget problem att ta hand om makrillrester tycker jag som gärna äter dem kalla med grönsaker till. Men nu sa min man: Vi kanske skulle ta och lägga makrill i soppan? Vi tvekade lite först. Vi mindes den gången vi hade lagt en rest av laxfilé i tomatsoppan. Det blev inte lyckat och det har jag skrivit om här.
Men så tänkte vi att vi skulle våga ändå. När soppan var färdig la vi makrill i skålarna med den varma soppan.
Det blev riktigt lyckat! Soppan och makrillen passade bra ihop.
 
Kategori: Mat Taggar: Mat, Rester;
Hanneles bokparadis:

jag köpte svartkål på hemköp och testade, makrill köper jag färdigrökt, mums.

Svar: Svartkål är så gott! Det har var makrill från paket i frysdisken som blivit över. Rökt makrill är verkligen gott. Jag tänker att makrillen är en vild fisk i havet och därför en fin omega-3-källa och d-d-vitaminkälla att ta till ibland.
Mösstanten

Jessica Högberg:

Gott, kylskåpsrens gör vi ofta när vi lagar omelette, går att ha mycket i den=)

Svar: Omelett ja! I en sådan kan man lägga allt möjligt,
Mösstanten

Yasmine:

Måste bli bättre på att ta hand om maten som finns!

Svar: Det är bra att ta hand om rester både för plånboken och miljön.
Mösstanten

Lillan Kind:

Så kul med ett recept som är helt nytt!😊 Soppan ser jättegod ut! Själv hade jag nog fegat lite och lagt lite makrill i en skvätt jag tagit undan först😆

Svar: Ja vi tänkte: ska vi våga? Och vi vågade!
Mösstanten

Carolina:

Alltid så viktigt att äta upp/ta hand om resterna :D

Sv; det blir den verkligen! Väldigt bra utbildning minsann ;)

Svar: Ja det är därför jag tjatar om rester hela tiden. :-)
Mösstanten

Kommentera inlägget här: